Rosii umplute cu macaroane
Par mai dificil de preparat decat sunt - aceste rosii absolut delicioase vor fi gata in doar 15 minute. Ramane doar sa iti pui rabdarea si pofta la incercare, cat timp se vor coace...
Ingrediente si cantitati:
200 de grame de macaroane
6 rosii mari
150 de grame de pancetta (specialitate italiana de sunca de porc - o gasesti in supermarket), taiata in felii foarte subtiri
2 cepe
3 linguri cu ulei de masline
40 de grame de parmezan
busuioc
sare grunjoasa
sare
piper
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Spala 4 rosii. Taie un capac la 2/3 din inaltime, elimina semintele, cu o lingura scoate pulpa, toac-o si pune-o deoparte.
2. Asaza rosiile golite pe o tava unsa cu putin ulei. Pune-le in cuptor 10 minute.
3. In acest timp, curata de pielita celelalte 2 rosii, inlatura semintele si zdrobeste pulpa. Incinge 2 linguri cu ulei de masline intr-o tigaie mai adanca, rumeneste usor pancetta, taiata in suvite de 1 cm, timp de 2 minute. Adauga ceapa curatata si tocata, lasand-o sa se topeasca 2-3 minute, amestecand intruna. Pune toata pulpa de rosii, sareaza, amesteca, lasa sa fiarba 15 minute la foc iute, amestecand in continuare. Micsoreaza focul si incorporeaza jumatate din parmezanul ras, lasand la fiert inca 5 minute.
4. Fierbe pastele 6 minute in apa clocotita, cu sare grunjoasa, la care ai adaugat si restul de ulei. Apoi, scurge-le, toarna-le in tigaie, amesteca si umple cele 4 rosii pregatite la inceput. Introdu apoi tava in cuptor pentru 5 minute. Serveste rosiile fierbinti sau caldute, presarate cu busuioc si cu parmezan.