Paste
Pagina 3 din 9
1. Se curata cartofii de coaja si se trec prin razatoarea cu ochiuri mici, dupa care se amesteca cu faina, oul, sarea. Se framanta astfel un aluat de cartofi. 2. Din aluat se formeaza suluri din care se taie bucati mici si fiecare bucata va fi presata usor cu furculita inmuiata in apa rece....
Fierbem pastele in apa cu putina sare, le scurgem si le strecuram. Calim spanacul in putin ulei, adaugam piper, sare si usturoiul tocat marunt. Lasam spanacul sa se caleasca 2 minute apoi adaugam faina desfacuta in 200 ml apa.La final adaugam condimentele pentru legume in piureul de spanac...
Pastele se fierb al dente in apa clocotita cu sare . Tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei de masline, la foc mic .Am pus in tigaie un polonic de apa de unde au fiert pastele si am lasat sa clocoteasca . Turnam rosiile , pasta de ardei,sare si piper. Cand se formeaza un...
Se taie crenvustii bucati si se strapung cu spaghetti.Se pune la fiert o cratita cu apa cu o lingurita de sare si o lingura de ulei. Cand clocoteste apa se pun spaghetii la fiert la foc moderat.Se lasa la fiert pana sunt gata. Se scot cu un cleste si se pun pe o farfurie.Am ornat cu masline...
Am fiert Ravioli conform instructiunilor de pe pachet si apoi le-am strecurat.Le-am pun intr-un vas. Separat am fiert ouale ,tari.Dupa ce au fiert le-am curatat. Albusul l-am toacat marunt si l-am pus peste paste iar galbenusurile le-am pasat cu ajutorul unei furculite si apoi le-am amestecat...
1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se sotează șalota și dovleceii opt minute, până se înmoaie. Când încep să capete culoare, se adaugă usturoiul și se mai lasă două minute. 2. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg...
Se pune apa la fiert cu un praf sare si o lingura ulei.Cand clocoteste se adauga spaghettele si sa lasa sa fiarba.Cand sun gata se scurg si se dau deoparte Se incinge putin ulei intr-o cratita si se pune pietul de pui taiat cubulete la prajit Cand e prajit pe jumatate se adauga usturoiul...
Punem faina cernuta intr-un castron , facem o gaura in mijloc si punem ouale. Oparim frunzele de spanac . Scurgem frunzele de excesul de apa si le facem pasta cu ajutorul blenderului vertical. Batem ouale incorporand faina putin cate putin. Adaugam pasta de spanac. Framantam pana obtinem un...
Tocam sunca marunt si o punem pe foc. Lasam aprox 5-6 min sa se rumeneasca putin. Turnam peste sunca sucul de rosii si sosul de chili, adaugam apoi usturoiul tocat marunt, verdeturile taiate marunt si lasam la fiert la foc mic timp de aprox 20-25 min. Adaugam sare si piper dupa gust. Pastele...
Se da drumul cuptorului, sa fie incins cand bagam tava cu cannelloni in el. Se pune uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, ardeiul iute si morcovul. Se adauga rosiile, frunzele de patrunjel si vinul sau supa de pui si un varf de lingurita de sare, pentru ca rosiile sa lase sucul. Se lasa...
Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajeste sunca la foc mediu pana devine aurie. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pana se inmoaie. Adauga morcovul, frunzele de dafin si lasa in continuare pe foc pana cand legumele incep sa se inmoaie. Mareste focul si adauga carnea de vita...
Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc impreuna, in tigaia in care s-a incins, in prealabil, uleiul de masline. Se adauga ciupercile curatate, bine spalate si scurse de apa, taiate in cubulete, se acopera vasul cu un capac si se asteapta ca ciupercile sa lase...
- Vongolele se tin in apa cu sare in jur de 3 ore pentru a le curata de nisipul care ar fi putut ramane in ele - Cozzele, se curata cu un burete sau cu un cutit. Cand totul a fost curatat, am purces la treaba 1. Am pus la facut pastele.In apa care clocotea, am adaugat sarea si apoi pastele,...
Am vrut sa fac gnocchi folosind cartofi copti, nu cartofi fierti ca sa evit acumularea de apa in cartofi, care este inevitabila la fierberea lor in apa. Am spalat cartofii si i-am sters bine, apoi i-am uns cu ulei de masline si i-am impuns pe toate partile cu furculita. I-am pus intr-o tava...
Se curata ceapa si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea si se caleste pana se albeste. Se adauga sare, piper,boia si se mai caleste putin. Se adauga rosiile maruntite, pasta de tomate, cimbru, busuioc, 7-8 cuisoare. Se fierbe 10-15 minute pana...
1. Pastele se pun în apa clocotită cu sare şi câteva picături de ulei. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se scot şi se scurg în sită, unde se lasă aproximativ 10 minute în apă rece. 2. Separat, se alege fasolea fideluţă, se curăţă şi se...
Pentru început pregătim umplutura. Decongelăm spanacul într-o crăticioară cu puţină apă sau la cuptorul cu microunde (dacă folosim congelat) sau îl opărim (dacă folosim proaspăt), după care îl lăsăm să se răcorească. Când a ajuns la o...
Pentru inceput se face sosul astfel :se curata o ceapa rosie, se spala ,se taie marunt si se adauga la calit intr-o tigaie cu ulei ,apoi se taie cabanosul feliute subtiri si se adauga peste ceapa calita, dupa aceea se adauga cateii de usturoi dupa ce au fost curatati si taiati feliute, la...
Se taie rosiile in doua si se storc astfel incat miezul apos cu seminte sa iasa afara. Se scoate miezul cu olingurite. Se pun rosiile si restul ingredientelor pentru pesto siciliano,fara ulei, intr-un blender si se marunteste totul bine. Se adauga uleiul si se mixeaza pana obtineti o pasta....
Se fierb pastele cat sa fie al dente,se scurg de apa si se pun deoparte! Separat se pune intr-o tigaie mai adanca 2 linguri ulei masline si o capatana de usturoi taiat...se lasa pana ce incepe sa se rumeneasca usturoiul/atentie sa nu se arda! Se pun apoi rosiile pasate peste usturoi..se lasa...