Paste cu nuca si gorgonzola
O reteta savuroasa, in care aroma miezului de nuca este pusa in evidenta de gorgonzola.
2 linguri unt
5 fire de ceapa verde, foarte fin tocate
1 1/2 lingurite de cimbru uscat, bine faramitat
60 g smantana
230 g gorgonzola, faramitata
230 g paste (fusilli sau penne)
1 cana cu nuca, taiata bucati mari
60 g parmezan
piper negru, proaspat macinat, dupa gust
1. Intr-o tigaie medie, la foc mediu, lasa untul la topit.
2. Adauga ceapa si lasa pe foc timp pe 5 minute.
3. Adauga cimbrul.
4. Adauga smantana si gorgonzola, dupa care amesteca pana cand gorgonzola se topeste, iar sosul incepe sa se ingroase usor.
5. Presara piper negru, proaspat macinat.
6. Acopera vasul si lasa-l sa se raceasca.
7. Asaza pastele intr-un vas de dimensiuni mari, in care apa cu sare a ajuns la punctul de fierbere. Amesteca ocazional. Pastele trebuie sa fie moi, insa suficient de crocante pentru a putea fi muscate. La final, scurge bine pastele de apa si lasa-le in acelasi vas.
8. Adauga peste paste compozitia anterior preparata. Lasa compozitia pe foc mic si amesteca pana cand pastele se "imbraca" cu un strat uniform de sos.
9. Incorporeaza nucile.
10. Pastele cu gorgonzola si nuca se servesc imediat, calde, cu parmezan pe deasupra.
Ingrediente si cantitati:
2 linguri unt
5 fire de ceapa verde, foarte fin tocate
1 1/2 lingurite de cimbru uscat, bine faramitat
60 g smantana
230 g gorgonzola, faramitata
230 g paste (fusilli sau penne)
1 cana cu nuca, taiata bucati mari
60 g parmezan
piper negru, proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie medie, la foc mediu, lasa untul la topit.
2. Adauga ceapa si lasa pe foc timp pe 5 minute.
3. Adauga cimbrul.
4. Adauga smantana si gorgonzola, dupa care amesteca pana cand gorgonzola se topeste, iar sosul incepe sa se ingroase usor.
5. Presara piper negru, proaspat macinat.
6. Acopera vasul si lasa-l sa se raceasca.
7. Asaza pastele intr-un vas de dimensiuni mari, in care apa cu sare a ajuns la punctul de fierbere. Amesteca ocazional. Pastele trebuie sa fie moi, insa suficient de crocante pentru a putea fi muscate. La final, scurge bine pastele de apa si lasa-le in acelasi vas.
8. Adauga peste paste compozitia anterior preparata. Lasa compozitia pe foc mic si amesteca pana cand pastele se "imbraca" cu un strat uniform de sos.
9. Incorporeaza nucile.
10. Pastele cu gorgonzola si nuca se servesc imediat, calde, cu parmezan pe deasupra.