Paste late cu scoici
O reţetă simplă, gata în numai câteva minute
Ca să te bucuri de ea ai nevoie de:
200 g scoici - nu contează felul, pot fi combinate1 pungă paste late
usturoi
pătrunjel
ulei de măsline
sare
oregano
Pentru început se fierb pastele în apa în care se pune şi puţin ulei de măsline. Între timp se spală bine scoicile, numai cele întregi pentru că cele desfăcute nu sunt bune, şi apoi se pun pe foc într-o cratiţă în care am pus ulei de măsline şi se lasă să se deschidă. Se amestecă din când în când în ele, spre sfârşit se pune puţina apă şi se lasă să dea de 2 ori în clocot.
În paralel, dacă pastele s-au fiert, se ridică de pe foc, se dau printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Într-o altă cratiţă se pun uleiul de măsline, tomatele şi sucul lăsat de scoici, se condimenteaza şi se lasă să dea un clocot. Peste acest sos se pun pastele, scoicile şi usturoiul tocat mărunt. La final se asezonează cu patrunjelul tocat mărunt.