Spaghete cu trei feluri de branza
Reteta traditionala presupune pregatirea spaghetelor cu branza Comte (cea mai veche branza, care se consuma dupa 24-36 de luni de la producere). Daca nu gasesti branza Comte, poti folosi o branza mai veche sau branza de burduf.
Ingrediente si cantitati:
500 de grame de spaghete
150 de grame de branza Comte rasa (sau branza de burduf)
100 de grame de branza Roquefort
2 bucati de branza proaspata de capra
150 ml de smantana lichida
1 lingura cu boabe de piper, zdrobite
sare
Mod de preparare:
1. Intr-o oala cu capac, fierbe o cantitate mare de apa cu sare. Pune spaghetele si amesteca. Lasa-le sa fiarba clocotind bine, timp de 8-10 minute (gusta si decide daca sunt sau nu suficient de fierte, in functie de preferinte).
2. Intre timp, incalzeste smantana intr-o craticioara. Adauga branzeturile Comte si Roquefort maruntite, iar apoi pipereaza. Incalzeste compozitia la foc mic, amestecand totul pana ce se topesc branzeturile.
3. Intr-un vas de servire preincalzit, pune Crottinul ras, sosul facut din smantana si branzeturi si toarna peste el spaghetele scurse. Amesteca, presara piperul rosu si serveste imediat.
Pont: Pentru aceasta reteta, alege spaghete de marime mijlocie. Aceasta reteta, bogata in calorii, din cauza branzeturilor, poate fi servita drept fel unic, cu o salata verde alaturi. Apoi, poti savura o salata de fructe proaspete.