Taitei spiralati cu sos de rosii
Rosiile uscate la soare, impreuna cu salata verde, suc proaspat de lamaie si ulei merg perfect cu paste fainoase si branza. Poti servi acesti taitei cu sos de rosii cu paine prajita si gustul va fi pe masura asteptarilor!
Ingrediente:
1/4 cana rosii uscate la soare, puse in apa fierbinte
1 lingura ulei de masline, fierbinte
250g paste fainoase (de preferinta spirale)
30g branza, taiata in bucati mici (mozzarella)
2 linguri suc proaspat de lamaie
sare de mare (optional)
2 cani salata verde tocata
2 linguri branza razuita (Parmezan)
piper (optional)
Mod de preparare:
1. Se scot rosiile din apa fierbinte, se taie in bucati mari, se pun sa se usuce si apoi se toarna peste ele uleiul fiebinte.
2. Se fierb taiteii. Se scurg de apa, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu branza taiata in bucati mici si, optional, se adauga sare de mare. In timp ce fierb pastele, se scot rosiile din ulei si se pun deoparte. Uleiul se amesteca cu sucul de lamaie.
3. Se amesteca totul cu branza razuita si cu rosiile.
Se pune salata pe 4 farfurii si peste ea se pun pastele si branza, in mod egal. Optional, se adauga piper si se serveste.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 290 calorii; 11,5g proteine; 21,5 carbohidrati; 5,8 g grasimi; 3,9 mg colesterol; 110 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente:
1/4 cana rosii uscate la soare, puse in apa fierbinte
1 lingura ulei de masline, fierbinte
250g paste fainoase (de preferinta spirale)
30g branza, taiata in bucati mici (mozzarella)
2 linguri suc proaspat de lamaie
sare de mare (optional)
2 cani salata verde tocata
2 linguri branza razuita (Parmezan)
piper (optional)
Mod de preparare:
1. Se scot rosiile din apa fierbinte, se taie in bucati mari, se pun sa se usuce si apoi se toarna peste ele uleiul fiebinte.
2. Se fierb taiteii. Se scurg de apa, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu branza taiata in bucati mici si, optional, se adauga sare de mare. In timp ce fierb pastele, se scot rosiile din ulei si se pun deoparte. Uleiul se amesteca cu sucul de lamaie.
3. Se amesteca totul cu branza razuita si cu rosiile.
Se pune salata pe 4 farfurii si peste ea se pun pastele si branza, in mod egal. Optional, se adauga piper si se serveste.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 290 calorii; 11,5g proteine; 21,5 carbohidrati; 5,8 g grasimi; 3,9 mg colesterol; 110 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).