Paste cu ciuperci de post
Ingrediente
- 1 punga de paste penne, fara ou - 500 g de ciuperci - 2 cepe mici - 2-3 catei de usturoi - 1 cutie pasta de tomate - 1 legatura de patrunjel verde - 1 lingura cu busuioc uscat - sare, piper dupa gust - ulei
Mod de preparare
Primul pas este sa pui pastele penne la fiert in apa cu sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj.Intre timp, curata si spala bine ceapa si taie-o marunt. De asemenea, si usturoiul trebuie curatat si tocat marunt. Ciupercile trebuie sa le cureti, sa le speli si sa le tai cubulete. Intr-o tigaie unsa cu putin ulei caleste ceapa si usturoiul. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adauga ciupercile si lasa-le cateva minute, pana se inmoaie. Potriveste cu sare si piper si adauga busuioc. Cand toate acestea sunt aproape gata adauga pasta de tomate si lasa-le sa fiarba pana incepe sa scada. Scurge apa de la paste si asaza-le pe o farfurie intinsa. Toarna amestecul cu ciuperci si presara patrunjelul tocat marunt. Pastele cu ciuperci de post se servesc calde.
Reteta trimisa de biby_smacky.