Cauta in 21.052 retete

Paste cu sos de legume

Ingrediente

1 varf busuioc 2 lingura ulei de masline 2 buc. ceapa alba 200 gr paste 1 varf sare 2 buc. rosii 2 ceasca suc de rosii 1 ceasca vin alb 1 varf piper 1 buc. morcov 1 lingura sos ardei iuti

Mod de preparare

Ceapa si morcovul se curata si se taie rondele. Intr-un wok se pune o lingura de ulei de masline, se incinge bine si se adauga ceapa. Se lasa la foc mic pana devine transparenta, nu arsa, dupa care se pune si morcovul rondele. Se adauga 4 cani de apa, cana de vin si se lasa la fiert pana este aproape gata si morcovul, aproximativ 30 min. Separat se pune o oala mai mare cu apa la fiert. Cand da in clocot se pun pastele cu un praf de sare si se lasa pe foc 12 minute. Cand sunt gata, se transfera in wok-ul cu ceapa si morcovul, fara a fi scurse in prealabil. Se adauga in wok rosiile taiate felii, sucul de rosii, sosul iute, se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Dupa se s-au luat de pe foc, se adauga busuioc, se amesteca bine si se servesc fierbinti. Pofta buna!

Reteta trimisa de printzesa28.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod