Cauta in 21.435 retete

Retete vegetariene

Pagina 8 din 9
Mamaliga poate fi preparata din timp, pusa la rece, apoi incalzita la cuptor. Poate fi servita cu sosuri sau legume proaspete la cuptor. Ingrediente necesare: 250g ciuperci taiate felii subtiri 1 catel mare de usturoi, tocat 1/2 cana ciorba de legume sau supa din conserva sare de mare si...
Chebabul este originar din Turcia. Denumirea se poate traduce prin mai multe frigarui care alterneaza cu legume, condimentate, infipte pe o vergea metalica. Aceasta reteta din care vom exclude complet carnea, folosind numai legume, constituie un excelent aperitiv, ce poate fi servit cu orez....
Intr-o reteta ca aceasta, cu multe ingrediente, este foarte important ca ele sa formeze impreuna o compozitie omogena. Aceaste rulouri se pot servi cu fasole verde sau mazare si rondele de ceapa. Ingrediente si cantitati: 1 capatana mare de varza 2 lingurite ulei de legume 1 ceapa rasa 1...
Reteta de bame grecesti este pentru 2 portii. Fiecare portie are 9 g. de glucide, pentru cei interesati de cat si cum mananca. Ingrediente si cantitati: 200 g. bame 150 g. rosii 100 ml. bors 10 g. ceapa 5 g. faina (o lingurita rasa) 15 ml suc de rosii 5 ml. ulei suc de lamaie verdeata Mod...
Cat mai sunt inca pe piata dovleceii, incercati reteta: dovlecei in floare. Desigur ca ii puteti gati si de la congelator (adica in alt anotimp), dar cei mai gustosi sunt in aceasta perioada. Ingrediente si cantitati: 5-6 dovlecei in floare 4 rosii mari 2 linguri de untdelemn 1 lingura cu...
Cele mai bune retete sunt cele pentru care nu trebuie sa trudesti din greu, nu?... Ei bine, aceasta reteta pentru un chec spornic se incadreaza in categorie. Trebuie sa omogenizezi compozitia alcatuita din curmale, smochine, prune si stafide, sub forma unei paste mai groase. Alunele sau nucile...
Ingrediente aluat: 500 g faina; 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns; 0,5 litru apa calda; sare dupa gust. 1. In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea. 2. Se framanta bine si se bate cu maiul 10 minute. 3. Se intinde pe o...
Pentru ca inca mai suntem in post si poate ati vrea sa va diversificati meniul, va recomandam o reteta utila si actuala, de doua portii, ingredientele gasindu-se pe piata in acest moment. Ingrediente si cantitati: 240 g. praz 60 g. masline 10 g. faina 20 ml. ulei 10 ml. otet sare pasta de...
Revenim cu retetele de post. Saptamana aceasta ne-am oprit asupra unei salate de spanac cu zeama de lamaie. Speram sa-ti iasa din prima si sa ai pofta! Ingrediente si cantitati: 250 g spanac; 1 lingura ulei; 2 fire usturoi verde; 1 varf de cutit de piper; 1 praf de sare; 1 lingura zeama de...
Ingrediente necesare: 200 g curmale 200 g smochine 200 g prune 200 g stafide 200 g nuci sau alune 200 g stafide coaja de lamaie rasa faina si ulei, dupa preferinte Mod de preparare: 1. Se dau curmalele, smochinele, prunele si jumatate din cantitatea destafide prin masina de tocat. 2. Se...
Ingrediente si cantitati : 500 g. mazare 200 g. fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 4 linguri ulei sare Mod de preparare : Mazarea si fasolea se aleg, se spala si se pun impreuna in apa rece unde se lasa circa 12 ore. Se spala din nou si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat un clocot, se...
Ingrediente si cantitati : 1 varza mijlocie 4 linguri ulei sare piper boabe Mod de preparare: Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se...
Ingrediente si cantitati : 500 g. ciuperci 500 g. cartofi 1-2 cepe mai mici 4 linguri ulei patrunjel verde sare piper Mod de preparare : Se taie ceapa marunt si se caleste usor in grasime, adaugand ciupercile taiate in bucati potrivite, sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit,  pana...
Ingrediente si cantitati : 500 g. ciuperci 50 g. ulei 2 linguri frunze de patrunjel tocat un praf de piper sare Mod de preparare : Se aleg ciupercile albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala. Se aseaza ciupercile intr-o cratita pe masina, punand in fiecare ciuperca un praf de sare si...
Ingrediente si cantitati : 500 g. fasole uscata 3 cepe 2 linguri ulei 1 lingura bulion 1 frunza de dafin Mod de preparare : Se alege fasolea cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere de un...
Aceasta este o mancare pe care o puteti face pentru zilele de post de miercuri si vineri. Are un gust usor dulce (datorita zaharului care se adauga), dar nu este desert ci un foarte bun fel doi. Ingrediente si cantitati: 1 ciur de prune uscate 2-3 pumni de orez 2-3 linguri de ulei 1 lingura...
Aceasta salata este atat o sursa impresionanta de elemente nutritive,dar - cu toate ca se prepara din patru feluri de fasole - este usor sirapid de pregatit, deoarece legumele pot fi conservate. Pentru a avea uncontinut cat mai mic de sodiu, boabele de fasole din conserva trebuieuscate si salata...
Vinetele si dovleceii, alaturi de alte legume de sezon sunt foarte cautate mai ales de vegetarieni dar si de cei care vor sa se hraneasca sanatos. De aceea, va recomandam astazi chiftelute originale, din vinete si dovlecei, care inlocuiesc clasica combinatie de carne de vita si de porc....
Salata propusa de aceasta data are la baza o leguma agreata doar de o parte din voi, dar foarte sanatoasa: ceapa. La aceasta adaugam un desert pentru indulcire, o prajitura cu alune. Salata de ceapa Ingrediente si cantitati : 6 cepe mari dressing de salata 50...
Continuam seria "mancarurilor" usoare, cu care sa va recapatati siluetadupa sarbatoarea Pastelui, propunandu-va o retata internationala, delegume asortate gratinate. Ingrediente : 300 g. morcovi; 600 g. cartofi; 150 g. mazare verdeconservata; 150 g. fasole verde conserva, 50 g. faina, 100 g....