Cauta in 21.308 retete

Chiftele de vinete si dovlecei

Vinetele si dovleceii, alaturi de alte legume de sezon sunt foarte cautate mai ales de vegetarieni dar si de cei care vor sa se hraneasca sanatos. De aceea, va recomandam astazi chiftelute originale, din vinete si dovlecei, care inlocuiesc clasica combinatie de carne de vita si de porc.

Ingrediente: 2 vinete mici si 1 vanata mare, 2 dovlecei tineri, 1 ceapa,100 grame branza, 20 grame faina, 2 oua, piper, sare, 0,200 litri untdelemn.

Mod de preparare: Vinetele se curata de coaja, se fierb si se taie in bucati. Dovleceii se rad si se taie in bucati. Totul se trece prin masina de tocat, apoi se amesteca cu ceapa rasa, branza sfaramata, faina, ouale, sare si piper, se formeaza globuri de marimea unei nuci, se dau prin faina si se prajesc in mult untdelemn. Se servesc calde sau reci cu o salata alaturi. Cine doreste adauga si 250 grame carne tocata.

Comentarii (4)

  • alexandra  pe 28 feb 2009, 10:00
    ?

    am si se eu o intrebare:dovleceii se rad sau se taie? eu cred ca se fierb si se taie in bucati.multumesc si reteta e super.

  • HCC  pe  3 iun 2011, 05:05
    retete vegetariene

    daca vreti retete vegan uitativa la retete indiene : PAKORA SAU SAMOSA SAU.....

  • HCC  pe  3 iun 2011, 05:05
    retete vegetariene

    daca vreti retete vegan uitativa la retete indiene : PAKORA SAU SAMOSA SAU.....

  • ana  pe 30 iul 2011, 16:13
    chiftele de dovlecei

    Dupa ce se curata,dovleceii se dau pe razatoarea mica,apoi li se da un praf de sare,si se lasa cca 15 minute si apoi se storc.Nu stiu dece ar trbui opariti sau fierti. Ca sa iasa mai gustoase chiftelele ,se poate adauga si o lindurita,de delikat.si verdeata-marar patrunjel

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod