Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață
Este o reţetă de post delicioasă pe care o poţi face foarte uşor. Vezi cât de simplu se fac aceste chifteluţe de cartofi cu usturoi şi verdeaţă!
Ingrediente
6 cartofi fierţi în coajă şi răzuiţi
o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
cimbru uscat
3 căţei de usturoi pisaţi
sare
piper
3 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 2 ore · Nr. porţii: 8
Cartofii fierţi în coajă se lasă la răcit, după care se decojesc şi se dau prin răzătoare.
Se pun într-un bol mare şi se amestecă cu celelalte ingrediente.
Se formează chifteluţe plate care se lasă la prăjit în tigaia încinsă cu puţin ulei până când se rumenesc pe ambele părţi.
O altă variantă mai sănătoasă ar fi să laşi chifteluţele la cuptor pentru a evita prăjirea lor în ulei.
Se consumă alături de o salată de verdeţuri şi legume.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata asortata de ardei
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de pepene rosu
- Salata de rosii dulce-acrisoara