Cauta in 21.435 retete

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață

Este o reţetă de post delicioasă pe care o poţi face foarte uşor. Vezi cât de simplu se fac aceste chifteluţe de cartofi cu usturoi şi verdeaţă!

Ingrediente

6 cartofi fierţi în coajă şi răzuiţi
o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
cimbru uscat
3 căţei de usturoi pisaţi
sare
piper
3 linguri cu ulei de măsline

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 2 ore · Nr. porţii: 8

Cartofii fierţi în coajă se lasă la răcit, după care se decojesc şi se dau prin răzătoare.
Se pun într-un bol mare şi se amestecă cu celelalte ingrediente.
Se formează chifteluţe plate care se lasă la prăjit în tigaia încinsă cu puţin ulei până când se rumenesc pe ambele părţi.
O altă variantă mai sănătoasă ar fi să laşi chifteluţele la cuptor pentru a evita prăjirea lor în ulei.
Se consumă alături de o salată de verdeţuri şi legume.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod