Iahnie de fasole
Ingrediente si cantitati:
500 g. fasole uscata
3 cepe
2 linguri ulei
1 lingura bulion
1 frunza de dafin
Mod de preparare:
Se alege fasolea cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere de un deget. Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, se ia spuma. Se prajeste separat, in ulei, ceapa taiata pestisori, se amesteca cu fasolea fiarta si se adauga bulion, o frunza de dafin, sare. Se tin sa dea cateva clocote impreuna. Nu trebuie lasata sa scada prea tare; se serveste racorita.
500 g. fasole uscata
3 cepe
2 linguri ulei
1 lingura bulion
1 frunza de dafin
Mod de preparare:
Se alege fasolea cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere de un deget. Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, se ia spuma. Se prajeste separat, in ulei, ceapa taiata pestisori, se amesteca cu fasolea fiarta si se adauga bulion, o frunza de dafin, sare. Se tin sa dea cateva clocote impreuna. Nu trebuie lasata sa scada prea tare; se serveste racorita.