Legume asortate gratinate
Continuam seria "mancarurilor" usoare, cu care sa va recapatati siluetadupa sarbatoarea Pastelui, propunandu-va o retata internationala, delegume asortate gratinate.
Ingrediente: 300 g. morcovi; 600 g. cartofi; 150 g. mazare verdeconservata; 150 g. fasole verde conserva, 50 g. faina, 100 g. unt,200 g. smantana, o ceasca cu lapte, 50 g. cascaval ras, 2 oua, sare.
Mod de preparare: Morcovii curatati, taiati careuri, se pun intr-ocraticioara si acoperiti cu untura, apa si una capac se inabusa la focincet. La untul pus in cratita si infierbantat se adauga faina. Candaceasta s-a ingalbenit se stinge cu laptele fierbinte si se amestecamereu sa nu se formeze cocoloase. In acest sos turnat intr-o tava, seamesteca morcovii si cartofii inabusiti, mazarea si fasolea taiata,fiarta, ouale batute bine, sare, putin unt si cascavalul presaratdeasupra. Tava se da la cuptor 20-30 de minute. Se serveste fierbinte.
Ingrediente: 300 g. morcovi; 600 g. cartofi; 150 g. mazare verdeconservata; 150 g. fasole verde conserva, 50 g. faina, 100 g. unt,200 g. smantana, o ceasca cu lapte, 50 g. cascaval ras, 2 oua, sare.
Mod de preparare: Morcovii curatati, taiati careuri, se pun intr-ocraticioara si acoperiti cu untura, apa si una capac se inabusa la focincet. La untul pus in cratita si infierbantat se adauga faina. Candaceasta s-a ingalbenit se stinge cu laptele fierbinte si se amestecamereu sa nu se formeze cocoloase. In acest sos turnat intr-o tava, seamesteca morcovii si cartofii inabusiti, mazarea si fasolea taiata,fiarta, ouale batute bine, sare, putin unt si cascavalul presaratdeasupra. Tava se da la cuptor 20-30 de minute. Se serveste fierbinte.