Desert
Pagina 62 din 63
Caldurile nu ne permit sa stam prea mult vara in bucatarie, desi am manca, totusi, ceva dulce. De aceea, un desert gen crema caramel (dar nu din cea care se gaseste la plic) este usor si rapid de facut si desigur, gustos. Ingrediente si cantitati: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5...
Foile : 2 oua 6 linguri cu lapte 6 linguri cu ulei 6 linguri cu zahar 1lingurita cu amoniac faina cat cuprinde Se face o coca potrivit de tare si se imparte in 3 parti. Se unge tava pe dos si se coc pe rand. Crema : 200 g unt 10 linguri zahar pudra 2 pahare lapte 2 linguri de faina 1/2...
Ingrediente si cantitati: 100 g apa 100 g lapte 100 g unt sau untura 130 g faina 5 oua sare Mod de preparare: 1. Se pun laptele, apa si untul la fiert. Se adauga "in ploaie" faina. Se fierb pana se desfac de pe lingura. 2. Se ia dupa foc, se adauga ouale intregi pe rand si se...
Ingrediente si cantitati: 8 galbenusuri 16 linguri cu zahar 15 linguri cu ulei 16 linguri faina 8 albusuri 5 linguri cu lapte 1-2 linguri cu cacao Crema : 400 g lapte se fierb cu 1 pachet de budinca + zahar dupa gust.Cand s-a racit se adauga 200 g unt frecat cu 4-5 linguri zahar pudra.Se...
Blatul: 150 g margarina 1 ou 4 linguri de zahar 2 linguri de apa 1 varf de lingurita bicarbonat, stins in zeama de lamaie (se pune un deget de zeama de lamaie in ceasca) 250 g faina putina sare Mod de preparare: Margarina, zaharul, oul, bicarbonatul, apa, sarea, faina se mixeaza si se...
Ingrediente si cantitati: 200 g unt 200 zahar pudra 6 galbenusuri 100 g cacao 7 linguri cu apa 100 g zahar tos 2 linguri de pesmet 6 albusuri Mod de preparare: 200 g unt se freaca cu 200 g zahar pudra. Se adauga pe rand 6 galbenusuri. Separat, se amesteca 100 g de cacao si 7 linguri de...
Ingrediente si cantitati : 1 pachet margarina (250 g.) o cana de zahar 2 cani cu nuci pisate mai mari o cana faina 2 linguri cacao (sau ness) Mod de preparare: In aceasta compozitie se va adauga treptat cate o lingura de albus (din cele 7 batute separat), pana cand ramane aproximativ...
Ingrediente pentru doua tavi mari (ca de cozonac): 4 oua 2 pahare zahar 1 pahar ulei un pahar apa sau lapte 4 pahare faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu o lingurita cu varf de cacao esente stafide sau nuca, dupa gust si preferinte Mod de preparare: Se bat albusurile spuma (+ un varf...
Ingrediente si cantitati: 250 g. unt sau margarina 1 cana apa sau sifon rece 3 linguri ulei sare un ou Mod de preparare: Se amesteca cu faina cat cuprinde. Se intinde o foaie si se taie suvite lungi si late de 1,5 - 2 cm., dupa care se ruleaza pe forma (puteti folosi si formele pentru...
Ingrediente si cantitati: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g. faina Mod de preparare: 1. Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. 2. Se coace compozitia in tava unsa si tapetata....
Ingrediente si cantitati: 4 oua 200 g. zahar (pudra) 200 g. faina 4 lingurite cu apa clocotita 1 lingurita zahar pudra 1 kg. visine Mod de preparare: Cele 4 galbenusuri se freaca cu 200 g. zahar. Se adauga pe rand 4lingurite cu apa clocotita, faina si albusurile spuma, batute cu 4...
Ingrediente si cantitati: 4 oua 4 linguri de lapte praf 200 g. zahar (8 linguri) 200 g. apa 2-3 linguri cacao Mod de preparare: Se amesteca galbenusurile cu laptele praf, zaharul, apa si cacao. Se pune compozitia pe foc in baie de apa (adica puneti o cratita cu apa la fiert si...
2 pachete de 100 g. nuca de cocos 7 albusuri + 250 g. zahar tos sau pudra se bat bine ca la bezea, se adauga3 linguri de faina cu varf, in ploaie + 150 grame nuca de cococ. De aicirezulta o coca moale. Se unge apoi tava si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tavasi se baga la cuptor 30...
Ingrediente si cantitati : 500 g. faina 200 g. zahar 2 oua intregi + 2 galbenusuri 2 lingurite bicarbonat stins 9 linguri miere 1 lingurita scortisoara pisata. Mod de preparare: Se face un aluat astfel incat sa se poata face bilute de marimea unei masline. Se pun in tava unsa si tapetata....
Ingrediente si cantitati: 500 g. margarina se freaca cu 250 g. zahar; un ou 2 linguri miere 1 pachet praf de copt 200 ml. lapte 300 g. faina Mod de preparare: Se unge tava si se tapeteaza cu faina; se coace compozitia (care este moale). Dupa ce s-a racit, se taie bucatele. Dupa ce se...
Umplutura 1 kg capsune 1/3 cana cu zahar o lingura zeama de lamaie Crema: 3 galbenusuri de oua 1/4 cana cu zahar 1 lingura si 1/2 faina de porumb 1 lingura de punch (sau alt lichior de capsune) Blatul: 1 si 1/2 cana de faina o lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita sare 9 oua 1 si 1/4...
Preparat dupa o reteta Ana Pan, tortul Dobos nu poate sa va iasa decat foarte gustos. Incercati-l si veti vedea... Tortul Dobos se pregateste din 6 blaturi, care se umplu cu o crema pe baza de unt si se acopera cu un strat de zahar caramelizat, iar partea laterala se baroteaza cu nuci sau...
Pentru ca este sezonul inghetatelor, ne-am gandit sa va recomandam o reteta usor de facut in casa, pentru atunci cand canicula... sau portofelul nu va permit sa iesiti din locuinta. Ingrediente si cantitati : 150 g. zahar 200 ml. lapte un ou 20 g. cacao un plic de zahar vanilat 500 g....
Incalzirea vremii te imbie la un regim sanatos, bazat de fructe. Afla cateva retete pentru a prepara un desert de sa te lingi pe degete. MERE UMPLUTE 4 mere mari 1 lgt. suc proaspat de lamaie 2 lg. migdale macinate 5 curmale fara samburi taiate marunt 1 lg. stafide zdrobite 2 dl smantana...
Iti recomandam in aceasta saptamana reteta pentru mere umplute. Ingrediente si cantitati: 4 mere mari 1 lgt. suc proaspat de lamaie 2 linguri migdale macinate 5 curmale fara samburi taiate marunt 1 lingura stafide zdrobite 2 dl smantana batuta Pentru decorare: 2-3 mandarine sau 1...