Cauta in 29.901 retete

Chec

Ingrediente pentru doua tavi mari (ca de cozonac):

4 oua
2 pahare zahar
1 pahar ulei
un pahar apa sau lapte
4 pahare faina,
1 lingurita bicarbonat de sodiu
o lingurita cu varf de cacao
esente
stafide sau nuca, dupa gust si preferinte

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma (+ un varf de cutit de sare), dupa care se amesteca cu galbenusurile, zaharul, uleiul, apa/laptele, faina, bicarbonatul, esentele si stafidele sau nuca.

Se coace compozitia la foc potrivit timp de 30 - 35 de minute. Dupa 15-20 de minute se intorc tavile si se mai lasa putin la copt.

Comentarii (21)

  • LLAAVVIINNIIAA  pe 13 mar 2009, 22:23
    BESTIAL

    Acest chec este pe cat de economic (il fac exact in aceste cantitati de ani de zile)pe atat de bun. Puteti pune in el fructe confiate, ciocolata rasa, fructe din compot, ce mai o infinitate de combinatii. de asemenea puteti sa il coaceti doar in tava mare de prajitura. Si nu in ultimul rand puteti chiar sa il glazurati (cu glazura de lamaie , sau ciocolata topita.... dupa inspiratie.

  • Alin  pe 30 apr 2009, 11:16
    lamurire

    De cat este paharul,,,ml,,? Multumesc!

  • dianna  pe 14 mai 2009, 18:35
    fain

    l-am facut si eu,am folosit un pahar de 250 ml si a iesit ok

  • DANA  pe 30 oct 2009, 19:14
    checulcu cacao

    IMEDIAT O SA-L INCERC,PARE OK.

  • ada  pe 29 nov 2009, 19:34
    bun!!!!!!!delicios

    l-am facutb si eu imediat ce am azut reteta si este foarte bun o delicatesa

  • Carlos  pe 16 dec 2009, 05:31
    Ce fel de ulei?

    Eu am facut aceasta receta con unt, aveam ocarti en limba rumana si in loc de ulei foloseam untl. Asa ca topesc untul si o sa avea acelasi efect

  • Carlos  pe 16 dec 2009, 05:35
    Ce fel de ulei?

    Eu am facut aceasta receta con unt, aveam ocarti en limba rumana si in loc de ulei foloseam untl. Asa ca topesc untul si o sa avea acelasi efect

  • Alin  pe  3 feb 2010, 09:41
    Ulei

    Un ulei ca oricare altul. De floarea soarelui

  • madda  pe 20 feb 2010, 16:05
    super

    acum prajitura e in cuptor,creste super bine,este foarte buna reteta ,complimenti,auguri

  • Deea  pe 21 feb 2010, 15:28
    Iamiiiiii!!!

    si eu am incercat reteta,este super gustos !

  • Andrei  pe 27 feb 2010, 15:26
    vaiii

    in loc de 2 cani de zahar am pus 2 cani de vegeta =)) o iesit cam ciudat ...a mancat cainele =))

  • sweet_timea  pe  8 apr 2010, 11:39
    hmmm...

    cum adica se intorc tavil? si nu e cam mult 1 pahar de ulei? scuze dar sunt toatl impotriva la mancarurile uleioase si de aia intreb. daca pun ulei de masline nui bine? :)

  • nely  pe 26 sep 2010, 16:55
    comentariu despre chec

    Am preparat si eu reteta si sincer a iesit destul de dur , si cred ca e din cauza ca a fst multa faina, gustul destul de mutumitor, dar seamana mai mult cu paine decat chec !!!!

  • MOCSEL MONICA  pe 28 oct 2010, 19:53
    ce fel de apa ? palta sau minerala .

    ce fel de apa ? apa plata sau minerala multumesc

  • lorelycy  pe 20 mai 2011, 19:12
    ii super buna reteta

    ador checul:p si vreau sa va spun ca aceasta reteta este cea mai buna din care am incercat deci incercati si voi

  • ana  pe 29 sep 2012, 09:31
    despre retetat

    Daca tot se posteaza o reteta , macar sa fie completa ,...cu cantitatile aferente ..nu sa stea fiecare sa ghiceasca cat ml are paharul , iar la mod de preparare sa se specifice in ordine ..nu asa ca zaharul si toate se adauga peste albusurile batute spuma ca nu se mai topeste in veci..si iese o SUPER RETETA!

  • costeamarusia  pe 30 dec 2013, 07:58
    chec

    e minununat , ieftin, pufos si se mentine proaspat mai multe zile. incercati si respectati cu exactitate reteta!

  • alex  pe 26 feb 2014, 09:53
    chec

    super buna am incercati si eu mega super este pufoasa minunata

  • simo  pe 25 mar 2014, 09:28
    checul

    este jalnic zic ca e beton de facut casa nu il faceti !!!!!!

  • marya  pe  8 oct 2014, 17:55
    chec

    molto bona e un dollce speciale . grazie

  • mariana  pe 11 mai 2015, 14:37
    chec

    am facuto si eu este super un chec foarte delicios imposibil sa nu iasa daca respecti cantitatea si ingredientele.Multumesc frumos .

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod