Cauta in 21.052 retete

Aperitive

Pagina 21 din 21
Frittata este o mancare specific italieneasca, in care ingredientele se amesteca impreuna cu ouale. Aceasta se poate prepara si la cuptor si iese mult mai vascoasa, fiind pregatita la foc potrivit. Reteta de fata, omleta (frittata) cu legume, nu necesita multe oua, doar atat cat sa tina legumele...
Aceasta placinta poate fi servita impreuna cu o salata amaruie (cicoare, ridichi sau andive), peste care se pot presara seminte de rodie sau sos vinaigrette. Placinta cu ciuperci si usturoi va fi aliatul tau cel mai... gustos in lupta cu frigul si... raceala toamnei!
Iti place sa fii mereu in centrul atentiei? Atunci cu siguranta musafirii si membrii familiei vor aprecia painea coapta de tine. Iar gustul perelor, al smochinelor si al stafidelor "incorporate" in aluat dau o aroma deosebita acestei reusite culinare! Ingrediente:...
Toamna nimic nu se compara cu mirosul de paine proaspata, pe vatra, asa cum faceau bunicele noastre in copilarie... Nu trebuie sa tanjesti sau sa traiesti din amintiri! Desi painea necesita un efort deosebit din partea ta, mai ales pentru framantare, vei fi foarte mandra sa pui pe masa celor...
La prepararea acestei omlete este indicat sa se foloseasca ketchup-ul, completat cu bulion sau rosii. Omleta se serveste cu paine prajita si salata verde in ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare. Pofta buna!
Poftesti la un preparat exotic, ceva iesit din comun? Nu trebuie sa mai cauti nenumarate retete! Vei gasi un gust deosebit in aceasta pasta Ever Green, care combina avocado, semintele de floarea-soarelui, sucul acrisor de lamaie si busuiocul.
Este o reteta usor de preparat si putin costisitoare. Oricum, este stiut faptul ca vara este anotimpul in care rosiile sunt la mare cautare, datorita vitaminelor si gustului dulce-acrisor, racoritor. Iar branza cu rosii... este o delicioasa combinatie! Rondelele de rosii cu branza se pot servi cu...
"Cartea de bucate romanesti", aparuta la editura Rao, ne ofera in varianta "bilingva" retete utile delicioase, dar, ce-i mai important, testate de catre cineva. Vom prezenta astazi "Drob de urzici cu oua si bureti", urmand ca, in urmatoarele episoade, sa va oferim si retete de ciorbe sau...
Lasagna te duce imediat cu gandul la Italia, pentru ca, alaturi de pizza, este cel mai cunoscut preparat din bucataria italiana. Ingrediente si cantitati: 1 pachet de lasagna semipreparata, 5 linguri branza Ricotta, 1/2 cana parmezan, 2 oua, 1 cana sos pentru paste Classico di Napoli, 2 cani...
Unul dintre alimentele mult consumate vara este pestele, datorita carnii sale usoare. Daca de prajit te-ai plictisit, iti propunem sa il prepari in crochete. Ingrediente si cantitati: 300 g. peste, 250 ml. lapte, 50 g. sunca sau ciuperci, 75 g. faina, 100 ml. ulei, 2 oua, o ceapa, piper, sare,...
Prietena noastra din Spania, Cristina Lincu, semnatara "Jurnalului din Madrid", revine, de data aceasta, cu un serial dedicat bucatelor specifice tarii unde locuieste de cativa ani buni. Astazi va prezinta Gazpacho andaluz, un fel de supa pasata de rosii care se bea rece si cu gheata... tipic...
Desigur ca toata lumea asociaza "Paella" cu Spania. Acest produs tipic al bucatariei iberice poate fi preparat acum chiar de tine, urmand pasii din reteta de mai jos. Ingrediente si cantitati: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat), costite de porc taiate marunt, eventual - carne de iepure,...
Astazi iti propunem o reteta usoara, de care ai mai auzit, dar cu un mod de preparare cu influente bulgaresti. Speram sa iti placa si sa iasa pe gustul tau! Ingrediente si cantitati: 500 g. cascaval (mai mult sau mai putin, in functie de cate portii pregatesti), 2 oua, 1 pahar bere, drojdie...
Pentru astazi, iti recomandam ceva mai dietetic si altfel. Reteta de dovlecel umplut are avantajul ca este usoara si poate fi gustata si de persoanele care tin regim. Totul este sa ai la indemana ingredientele necesare.
Ingrediente si cantitati: 4 sferturi de pui, 25 g. unt, 300 ml. supa de pui, 350 g. ciuperci, 125 g. rosii, 1 lingura ulei de masline, 1 legatura de ceapa verde, taiata marunt, cimbru, 2 linguri malai, 125 ml. smantana...
Preparat traditional grecesc, Tzatziki se serveste in Grecia cu paine taraneasca si drept garnitura la vinete, dovlecei prajiti sau la peste la gratar. Ingrediente si cantitati: 2 castraveti mari, insa fara seminte, 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 500 ml iaurt gras sau degresat...