Aperitive
Pagina 20 din 21
Ingrediente si cantitati: 500 de grame de broccoli 1 blat de pita din comert 1 piept de pui, de preferat fara oase 3 oua 1 cana cu lapte 2 linguri cu faina 1 bucata de branza telemea (cat mai uscata) 1/2 pachet de unt sare piper nucsoara putin cimbru uscat o bucatica de cascaval cateva...
Ingrediente si cantitati: 12 bucati de cartofi albi; 3 lamai; doua capatani de usturoi; 2 foi de dafin; 50 de grame de unt; 2 linguri de miere; sare si piper, dupa gust.
In cazul in care doresti sa gusti ceva mai consistent, care sa nu fie dulce, poti incerca sa prepari aceasta reteta de oua umplute. Ingrediente si cantitati: 6 oua fierte tare; 1/4 ceasca branza feta; 6 masline mari verzi; 1/4 ceasca de maioneza; 1/2 lamaie; praf de oregano.
Caldura te impiedica sa savurezi sau, mai ales, sa prepari cu placere retete complicate. Asta chiar daca tu mai poftesti din cand in cand la o portie de piept de pui cu sos de branza...
Reteta vegetariana pe baza de cartofi, frittata cu ardei rosu poate fi o alternativa pentru preparatele din carne de la masa de Paste.
De Paste, ouale sunt nelipsite de pe masa. Pentru mai multa varietate, alege aceasta reteta inedita de oua umplute cu o delicioasa compozitie picanta.
Cu totii am mancat in copilarie preparatele traditionale de Paste. Drob, oua, peste marinat sau cas dulce. Pentru masa de Paste de anul acesta, iti recomandam la aperitiv un preparat mai putin intalnit: chec aperitiv de ciuperci.
In locul drobului si al fripturii obisnuite, ce ar fi daca ai incerca o placinta cu carne in aluat frantuzesc? O reteta excelenta si savuroasa. Pofta buna!
Sunt aperitive destul de usor de pregatit si cu siguranta foarte gustoase, ce pot fi servite la orice masa festiva, si nu numai!
Un aperitiv usor, care prevede un festin asa cum se cuvine de Paste... Legumele pline de vitamine si un sos cremos fac savoarea acestui antreu deosebit. Pofta buna!
O reteta simpla si rapida, usor de pus in practica mai ales atunci cand iti doresti ceva inedit, dar a carui preparare sa nu iti rapeasca prea mult timp.
Aluatul poate fi pregatit inainte, dar nu trebuie sa stea la congelator. Umplutura din praz, anghinare, usturoi, ceapa si crutoane da un gust deosebit placintei. Aceasta placinta poate fi servita impreuna cu salata de rosii. Nu ne ramane decat sa iti uram pofta buna si speram sa savurezi aceasta...
O reteta cu foarte multe condimente, numai buna pentru a diversifica meniul zilnic... Varza rosie, cu miere, banane, mere si stafide. Nu critica de la inceput! Prepara aceasta reteta si spune-ne dupa aceea daca ti-a placut! Timpul de pregatire este minim, deoarece se folosesc ingrediente...
O reteta usoara si savuroasa, alcatuita din morcovi si branza de vaci. Ai invatat inca de mica faptul ca morcovul "face bine la ochi", expresie pe care ai auzit-o probabil destul de des in copilarie... Acum, constienta fiind de importanta consumarii acestei legume, iti oferim retete care sa o...
Cred ca este timpul sa iti oferim o alternativa pentru micul dejun. Fara carne, fara mezeluri, doar fulgi de cartofi si ingrediente proaspete: mar, banana, struguri sau coacaze. Este bine stiut faptul ca micul dejun reprezinta masa principala a zilei, dar, sa fim serioase, de cate ori avem...
O reteta tot pe baza de pui, dar intr-o combinatie cum nu cred ca te-ai asteptat vreodata sa gasesti. Acest strudel are marele avantaj ca se prepara rapid si este extrem de gustos! Pieptul de pui, asociat cu morcovul, ciupercile si smantana, are un gust dulce-acrisor ce va fi, cu siguranta,...
Desi stirile din aceasta perioada nu sunt favorabile consumului de carne de pui, existand pericolul gripei aviare, ideea nu este sa renuntam la acest tip de carne. In definitiv, autoritatile incurajeaza consumul de carne de pui si, daca iti iei toate masurile de precautie si prepari carnea...
O budinca numai buna de servit intr-o seara de week-end, in care nu mai stii ce sa gatesti... Nu vei sta prea mult in bucatarie si nici nu te vei "incinge" foarte tare, gatind "in disperare". Este o alternativa foarte buna la masa de seara, pentru ca nu este un preparat foarte greu, dar este...
O reteta delicioasa, un adevarat festin gastronomic! O rulada simplu de realizat, din carne de pui, sanatoasa si satioasa. Se serveste cu garnitura de legume asortate si cu un sos delicios, din supa, smantana si telemea, totul condimentat dupa bunul tau gust. In cel mult o ora vei avea gata un...
Frittata este un tip de omleta italiana, in care se incorporeaza diferite umpluturi, cum ar fi cele de carne, branza si legume. Fata de omleta "normala", care este preparata si apoi servita "impachetata", frittata se serveste "deschisa". In cazul in care de 8 martie nu ai apucat sa te rasfeti cu...