Frittata cu cartofi si ardei rosu
Reteta vegetariana pe baza de cartofi, frittata cu ardei rosu poate fi o alternativa pentru preparatele din carne de la masa de Paste.
3 linguri ulei de masline
1 ceapa medie
1 ardei rosu tocat marunt
2 cartofi taiati in bucati mici
8 oua
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper
1. Pune o lingurita cu ulei la incins. Adauga ceapa si ardeiul si lasa pe foc pana cand ceapa devine aurie si incepe sa se inmoaie. Transfera-le intr-un vas si lasa de-o parte.
2. Incinge restul de ulei in tigaie, adauga cartofii, sarea si piperul.
3. Lasa la foc mediu, amestecand des, pana ce cartofii incep sa se inmoaie (in jur de 10 minute).
4. Transfera cartofii in vasul in care ai pus ceapa si ardeiul si piseaza-le cu o spatula de metal.
5. Transfera amestecul intr-o tava (mai adauga ulei daca este necesar).
6. Bate ouale intr-un castron si toarne-le peste legume.
7. Pune tava la cuptor si lasa pana ce stratul de ou de la suprafata s-a intarit.
8. Se scoate de la cuptor si se taie.
Ingrediente si cantitati:
3 linguri ulei de masline
1 ceapa medie
1 ardei rosu tocat marunt
2 cartofi taiati in bucati mici
8 oua
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper
Mod de preparare:
1. Pune o lingurita cu ulei la incins. Adauga ceapa si ardeiul si lasa pe foc pana cand ceapa devine aurie si incepe sa se inmoaie. Transfera-le intr-un vas si lasa de-o parte.
2. Incinge restul de ulei in tigaie, adauga cartofii, sarea si piperul.
3. Lasa la foc mediu, amestecand des, pana ce cartofii incep sa se inmoaie (in jur de 10 minute).
4. Transfera cartofii in vasul in care ai pus ceapa si ardeiul si piseaza-le cu o spatula de metal.
5. Transfera amestecul intr-o tava (mai adauga ulei daca este necesar).
6. Bate ouale intr-un castron si toarne-le peste legume.
7. Pune tava la cuptor si lasa pana ce stratul de ou de la suprafata s-a intarit.
8. Se scoate de la cuptor si se taie.