Salate
Pagina 15 din 15
Gustoasa si hranitoare, varza alba este o inepuizabila sursa de vitamine. Iti recomandam o salata ce iti va potoli cheful de o gustare apetisanta si eleganta. Ingrediente : 2 cesti cu varza taiata mare, 1/2 ceasca de ceapa tocata, 1 rosie zdrobita, 3 linguri smantana, putina miere, frisca,...
Recomandarea noastra pentru o gustare sanatoasa este o salata de varza cu sos. Se prepara foarte usor iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Ingrediente : 200 g varza alba taiata fideluta, 1 lingurita chimen, putina sare de mare.
Ingrediente pentru sos : 2-3 linguri ulei sau smantana, 1...
In aceasta reteta, conopida combinata cu castraveti si iaurt alcatuiesc un aperitiv de "inalta clasa".
1 conopida potrivita ca marime
1 cana iaurt
1 castravete mic, curatat de coaja si taiat felii
1 catel de usturoi zdrobit
1/2 lingurita de chimion
boia, sare...
Acest apritiv, in care toate ingredientele folosite sunt in stare naturala, va va da toate elementele nutritionale pe care le contin acestea.
4 morcovi de marime medie, rasi 1 cana ridichi rase 4 cepe verzi tocate 1/2 ceasca otet alb de orez sau de mere 1/2 lingura ulei de susan (sesame) 1...
Salata Bulgareasca (orientala) Probabil inventia vecinilor nostri dupa denumire, reteta nu cuprindeingrediente pe care sa nu le gasiti pe piata romanerasca. Ingrediente: 500 g cartofi, 250 g. rosii, 2 ardei grasi, 1 castravete,2 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingurita otet, sare. Mod de preparare...
Ingrediente : 1 capatana mare de salata sau 2 mijlocii, 2 lingurismantana, 1 lingura zeama de lamaie sau otet, sare, piper. Mod de preparare : Se alege si se spala salata. Se amesteca smantanacu sare, piper si lamaie sau otet. Se toarna peste salata si se amestecausor impreuna.
Ingrediente : 500 grame castraveti, 2 linguri ulei, 1 lingura otet,sare, piper (facultativ). Mod de preparare : Se curata castravetii si se taie felii foartesubtiri. Se sareaza ceva mai mult decat s-ar cere dupa gust. Se tin incastron o jumatate de ora ca sa se lase apa. Se scurge apa, se...
Ingrediente : 500 grame varza rosie, 3 linguri ulei, 1/2 ceascaotet indoit cu apa, 1/2 lingurita sare. Mod de preparare : Se taie varza foarte fin. Se sareaza, seamesteca, se lasa sa stea putin si se stoarce bine. Se pune la foc safiarba otet de vin indoit cu apa si cu sare cat trebuie. Se...
Ingrediente : 500 grame sfecla, 1 radacina mica de hrean, 2 linguriulei, 1 lingurita otet, sare. Mod de preparare : Sfecla pentru salata se poate pregati fie coaptala cuptor, fie fiarta. Pentru fiert, sfecla se spala si se pune la foc cuapa rece, cat sa o cuprinda bine. Sare se pune la...
Ingrediente : 300 g. fasole boabe, 100 g. ulei, 1 lingura zeama de lamaie(sare de lamaie sau otet), o ceapa mijlocie, sare. Mod de preparare : Se fierbe fasolea uscata, se scurge si se trece prinsita. Dupa ce s-a racorit se pune piureul intr-un castron si se bate binecu o furculita, adaugand...
Daca te intrebi ce sa gatesti pentru o cina sanatoasa poti experimentasalata de pui cu alune. Este o reteta preluata din bucataria americanace merita incercata! Pentru a prepara acesta delicioasa salata ai nevoie de: 250g de carnede pui taiata bucatele, o ceasca de smantana, trei cepe taiate...
Reteta de sfecla cu unt si smantana putem spune ca este una desezon. Sfecla este in acest moment pe tarabele din piata, iar combinatiacu smantana ii va da un gust delicios. Ingrediente : 1 kg. sfecla, o lingura de unt, o lingurita de zahar,o lingura de otet, 1/2 pahar smantana, sare. Mod de...
Ingrediente si cantitati pentru 4-6 portii: 1 cana orez, 8 linguri ulei de masline, 3 linguri otet de vin, 1 catel de usturoi, tocat, 1 ceapa mica, tocata, sare si piper, 6 ardei (grasi), intregi, 2 lingurite patrunjel tocat, masline verzi si negre, pentru ornat...
Inca o saptamana, in care cu siguranta ai fost foarte activa, setermina. Nu te mai gandesti acum decat la cele doua dimineti in careceasul nu te va mai trezi si la cat de odihnitor va fi week-end-ul. Estefoarte bine asa, pentru ca de partea cu gatitul ne-am ocupat noi,impreuna cu Doru Dobre,...
( Pentru 6 persoane - Timp de preparare: 20 minute - Coacere: 5 minute -Racire: 4 ore) Ingrediente :200 g cuscus 4 oua 4 cepe 1 dovlecel 3 rosii 3 linguri suc de lamaie 5 linguri ulei de masline 1 legatura de 1 legatura de patrunjelul 2-3 fire de menta 2 fire de busuioc sare si piper Varsati...
(Pentru 4 persoane - Timp de preparare: 15 minute - Nu necesita coacere) Ingrediente : 2 castraveti mari 2-3 rosii tari 1 ceapa 1 ardei iute verde sau galben 2 salate verzi 200 g branza Feta 50 g de masline negre Sosul : patrunjel verde 2 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de otet 5...
( Pentru 4 persoane - Timp de preparare: 30 minute + 30 minute pentru marinarea cartofilor - Coacere: 7 minute ) Ingrediente:
1 kg de cartofi 2 linguri de vin alb ½ dl de otet de mere 1 ceapa potrivita 2 castraveti murati in otet un mar rosu Sosul:
1 lingurita de hrean ras...
O reţetă delicioasă pentru un weekend delicios. Eva.ro îţi recomandă o nouă reţetă simplă de încercat. Ai nevoie de sfeclă, portocale şi mere. Poftă bună!