Cauta in 21.435 retete

Salata cuscus cu omleta de oua

( Pentru 6 persoane - Timp de preparare: 20 minute - Coacere: 5 minute -Racire: 4 ore)

Ingrediente:200 g cuscus
4 oua
4 cepe
1 dovlecel
3 rosii
3 linguri suc de lamaie
5 linguri ulei de masline
1 legatura de
1 legatura de patrunjelul
2-3 fire de menta
2 fire de busuioc
sare si piper

Varsati cuscusul intr-o salatiera. Acoperiti-l cu apa rece siscurgeti-l imediat. Puneti la loc grisul in salatiera si afanati-lcu furculita. Stropiti-l cu suc ul de lamaie si 4 linguri de ulei demasline. Baza salatei de gata!
Adaugati rosiile si dovlecelul taiat cubulete, ceapa tocata marunt siierburile maruntite. Adaugati sare si piper dupa gust, acoperiti cu unfolie de plastic si bagati la frigider timp de 4 ore. Bateti ouale cufurculita intr-o farfurie cu sare, piper si sofran (daca e cazul, pentrumai multa culoare). Incalziti o jumatate de lingura de ulei intr-o tigaiemica. Coaceti jumatate din compozitie. Coaceti mai intai pe-o parte,apoi intoarceti omleta pentru a o coace si pe partea cealalta. Coaceti sia doua omleta din restul compozitiei. Lasati sa se racesca, apoi taiaticubulete omletele.
In momentul servirii, verificati asezonarea grisului, incorporati omletasi presarati totul cu busuioc.

Comentarii (1)

  • sas virginia  pe 18 dec 2014, 21:09
    nelamurire

    In legatura cu salata cuscus cu omleta, am o mare nedumerire ! Cuscusul se pune in apa rece si se strecoara imediat ???!!! Pai ce iasa de aici ? Cuscus crud, nefiert! N-am mai intalnit nicaieri aceasta metoda !! Nu s-a strecurat cumva o greseala in reteta ? Merci.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod