Cauta in 21.294 retete

Delicioase retete de smoothie

Sucuri de fructe, combinate cu laptele sau branza dulce de vaci, ori smantana, cu adausuri de mirodenii, zahar ori miere. Rezultatul – smoothie, un deliciu american, care a cucerit lumea. Pentru a face un smoothie, este suficient sa ai putina imaginatie, niste fructe zemoase, ori niste legume care sa mearga bine impreuna.

De ce sunt bune: pentru ca iti aduc un aport substantial de minerale si vitamine, conditia fiind aceea de a folosi produse proaspete, nu sucuri pasteurizate din comert. Sunt adorate de copii, sunt delicioase dimineata (pot deveni un pretext ca sa te trezesti), sunt tonice si revigorante. Nu sunt greu de facut, daca uiti de curatarea storcatorul de fructe.

Ce iti trebuie ca sa faci un smoothie: un blender si un storcator de fructe si, fructe, bineinteles. Curata bine coaja alba de la citrice, care prin gustul amarui iti poate strica bautura. Smoothie poate fi subtire sau mai consistent, in functie de ingrediente. In orice suc poti adauga apa sau lapte pentru a-l subtia, dupa cum toate combinatiile pot fi alcoolizate cu vodca. Nu adauga zahar in smoothie, indulceste cu miere, pentru ca, in caz contrar, vei avea un aport de vitamine, intr-o bomba calorica.

Oricum, un litru de smoothie merge pana la 500-700 de kcal, asa ca tine cont de cat bei. Acest gen de bautura da dependenta. Mai mult, prin faptul ca stimuleaza digestia si tranzitul intestinal, produce senzatia de foame, asa ca ai grija! Inainte de a citi retetele, trebuie sa stii, fara gluma, ca aceasta bautura trebuie consumata rational.

   Smoothie bicolor


   Smoothie sarat 

   Smoothie sarat 2

   Smoothie cu pepene galben si banane

   Smoothie cu cacao si banane

     Smoothie cu morcovi

Comentarii (2)

  • Murarasu Oana-Nicoleta  pe 26 iul 2014, 12:03
    Smothie

    Combinatia dintre banane si oricare alt tip de fructe galbene duc la gust si aroma diferita pentru acest smoothie. O cana de capsuni sau de zmeura ori trei-patru prune. O cana de lapte rece sau doua borcanele de iaurt. Ingrediente: pentru patru pahare de smoothie ai nevoie de doua banane si la alegere doua fructe de mango sau opt caise mari sau patru piersici sau jumate de ananas. Preparare: - Bananele plus unul din tipurile de fructe galbene, curatate si taiate in bucatele, se pun intr-un blender. Adauga o cana de lapte sau doua borcane de iaurt. Mixeaza. - Mixeaza unul din tipurile de fructe rosii si pune in congelator sucul cinci minute. - Toarna in pahare sucul galben si, foarte incet, deasupra, sucul rece din fructe rosii. Serveste, fara sa amesteci. Sfat Eva: Poti adauga cateva picaturi de suc de lamaie, daca sucul galben este prea dulce.

  • Teodora  pe 11 aug 2014, 18:41
    Din ce fac eu smoothie ?

    Eu, pentru smoothie folosesc : o banana jumatate taiata in bucati mici , o lamaie si o portocala stoarse intai in storcator si doar dupa aceea turnate in blender si un kivi taiat in patru . Aceasta e combinatia care o folosesc si v-o recomand . Puteti adauga si 7-10 cuburi de gheata . Nu e nevoie de miere , apa , lapte sau altceva . Sper sa il incercati si voi ! :)

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod