Cidrul de mere, o băutură miraculoasă pentru organism
Cidrul de mere este un vin uşor alcoolizat, dar şi o băutură răcoritoare care aduce numeroase beneficii pentru sănătate!
Ingrediente
- 10 kg de mere
- 1 kg zahăr (Variază în funcţie de cât de dulci sunt fructele)
Mod de preparare
Dificultate: dificila
Merele trebuie să fie bine coapte, aceasta este prima regulă de care trebuie să ţii cont. Fructele se spală bine, se curăţă şi se storc pentru a obţine sucul de mere. Se strecoară sucul printr-un tifon şi se pune într-un vas împreună cu zahărul şi se lasă la fermentat.
A doua regulă este ca vasul de fermentat să fie prevăzut cu un dop special prin care se introduce un furtun. Celălalt capăt al furtunului se pune într-un vas cu apă. Se lasă cel puţin o lună, după care se scoate cu mare grijă şi se pune în sticle. E nevoie de o atenţie deosebită pentru a nu tulbura conţinutul, iar sticlele în care se depozitează la rece trebuie să se închidă etanş.
Această băutură miraculoasă este o variantă mai rapidă şi mai simplu de realizat acasă, însă gustul şi proprietăţile sale te vor face să îl prepari şi la anul!