Cauta in 21.052 retete
... foarte cautate mai ales de vegetarieni dar si de cei care ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... excelenta si pentru persoanele lacto-vegetariene, fiind extrem de savuroasa, o combinatie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se adreseaza si ea,persoanelor vegetariene. Termenul de vegetarian provine din ... . Pana in anii '70 - '80 vegetarienii eraumarginalizati, considerati excentrici iar mancarea ... cele mai multe tari europene. Vegetarienii sunt si ei, de mai ... a proteja drepturile animalelor. Ovo-lacto vegetarienii nu mananca numai legume si ... unt,branza, lapte, oua. Lacto - vegetarienii respecta aceleasi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ciupercile reprezinta o alegere hranitoare si consistenta pentru masa de pranz sau pentru cina, mai ales daca doresti sa renunti pentru cateva zile (daca nu mai mult) la carne. Marele avantaj este ca le poti gasi in comert oricand, iar felurile de mancare pe care le poti prepara din ciuperci sunt nenumarate. Chiar am putea spune ca limita este cerul, astfel incat este bine sa experimentezi cat mai multe retete si sa iti lasi imaginatia sa gaseasca cele mai savuroase combinatii. Pofta buna! ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cu toate ca in aceasta reteta se foloseste o cantitate mare de usturoi, acest lucru nu trebuie sa te sperie, deoarece usturoiul copt nu mai are gustul patrunzator al celui crud. Acest gust se potriveste perfect cu cel de alune al nautului. Pasta de usturoi si naut se poate servi pe paine, dar poate fi folosita cu succes si la umplerea rosiilor. De asemenea, poate fi servita cu telina, pe frunze de andive sau cu cruditatile tale preferate. Ingrediente si cantitati: 14 catei de usturoi; ulei de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartoful reprezinta echivalentul vegetal al pastelor, fiind o leguma usoara, versatila, care incanta papilele gustative daca este preparata cat mai inspirat posibil. Aceasta reteta poate reprezenta un aperitiv excelent. Pentru a prepara cartofii umpluti cat mai usor posibil, este necesar sa ii introduci din timp la cuptor. Aceasta deoarece este mai usor sa ii manevrezi la temperatura camerei, cand sunt ceva mai tari si exista un risc mai mic de a se sfarama. Daca legumele vor fi deja coapte...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Gustoasa si sanatoasa, telina este foarte mult folosita in retetele oricarei gospodine. Fie ca este utilizata ca ingredient in supe si ciorbe, carora le adauga un plus de textura, fie ca semintele sale au o mai larga intrebuintare in rol de condiment, telina este extrem de hranitoare. Telina in sine este considerata a fi o planta stimulatoare si tonica. Nici capacitatile sale vindecatoare nu sunt de lepadat, telina putand actiona in cazuri de inflamatii ale tractului urinar (cistita sau ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nimic mai banal ca un piure de cartofi, am spune, insa exista piureuri si piureuri. Iata cateva indicii: trebuie sa alegi cartofii cu atentie, altfel risti ca piureul sa fie granulos; pentru a obtine consistenta dorita, trebuie sa alegi temperatura potrivita: calduta pentru piure sau fierbinte pentru o spuma, insa niciodata rece. Exista persoane care fac piureul cu mixerul, desi nu toate sortimentele de cartofi accepta acest tratament. Risti sa te trezesti in fata unui bol de lipici! Opteaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente si cantitati : 500 g. fasole uscata 3 cepe 2 linguri ulei 1 lingura bulion 1 frunza de dafin Mod de preparare : Se alege fasolea cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere de un deget. Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Continuam seria "mancarurilor" usoare, cu care sa va recapatati siluetadupa sarbatoarea Pastelui, propunandu-va o retata internationala, delegume asortate gratinate. Ingrediente : 300 g. morcovi; 600 g. cartofi; 150 g. mazare verdeconservata; 150 g. fasole verde conserva, 50 g. faina, 100 g. unt,200 g. smantana, o ceasca cu lapte, 50 g. cascaval ras, 2 oua, sare. Mod de preparare : Morcovii curatati, taiati careuri, se pun intr-ocraticioara si acoperiti cu untura, apa si una capac se inabusa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... legume, ai intrat in randul vegetarienilor. Ai facut o alegere excelenta pentru ... numara, cu siguranta, printre favoritele vegetarienilor in ceea ce priveste varietatea ... . Iata sugestiile noastre de retete vegetariene, care, prin timpul relativ redus ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... este anotimpul care declanseaza paradisul vegetarienilor. Varietatea de fructe si legume ... de calciu din lactate, retetele vegetariene se evidentiaza prin modul relativ ... des utilizate condimente pentru mancarurile vegetariene (in special in bucataria indiana ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune într-un vas apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamâie, sarea si vanilia si amesteca bine 2-3 minute. Adauga putin câte putin faina, amesteca, apoi framânta pâna obtii un aluat omogen, pe care îl lasi la dospit, la loc cald, o jumatate de ora, pâna îsi dubleaza volumul. Presara faina pe blatul de lucru si întinde aluatul într-o foaie de un centimetru grosime. Cu ajutorul unui pahar decupezi gogosile, iar pentru a gauri centrul fiecarei gogosi folosesti o forma mai mica,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... care tin post sau pentru vegetarieni. Simpla de preparat, reteta lasa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Zaharul, uleiul si berea se amesteca cu ajutorul unui tel. Apoi, turnam în ploaie faina si praful de copt pâna se obtine o pasta omogena. Foarte important este ca dupa ce amesteci toate ingredientele, sa lasi compozitia 15 minute pentru ca spuma de la bere sa se aseze. Masura cea mai buna este polonicul, asa ca umple-l si începe sa prajesti clatitele într-o tigaie abia unsa cu putin ulei sau chiar deloc. Când sunt gata, le puteti umple cu miere si nuci, fructe sau gemuri si dulceturi....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Am fost la piata, dornica sa gasesc cate ceva care sa-mi confirme ca primavara bate la usa. Cautam spanac, morcovi noi, loboda si stevie, chiar daca stiam ca, evident, provin din culturile din sere. Dezamagire totala! Trufandalele la care am visat toata saptamana nu erau. "O sa gasiti ce vreti abia pe la jumatatea lui aprilie. Acum este prea devreme, incalzirea serelor prea scumpa. E criza!" , a fost explicatia vanzatorilor. Mi-am pus deci pofta in cui si am cautat cateva solutii de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sa gatesti fara carne nu este usor. Fara lapte, derivate din lapte si oua este chiar foarte greu. Avand la dispozitie doar legume, se pot face, insa, preparate gustoase. Colectia de retete de mai jos este o dovada si o demonstratie. In toate aceste preparate, acolo unde se pune ulei crud este recomandat uleiul de masline. Atunci cand trebuie sa prajesti pe aragaz sau la cuptor, foloseste ulei de floarea soarelui. Salata de legume cu seminte Ciuperci la cuptor Salata de fasole boabe Salata ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amesteca bine faina, sarea, zaharul si drojdia uscata într-un castron, apoi toarna putin câte putin apa calduta, pune si esenta si framânta pâna când aluatul devine omogen si usor lipicios. Adauga si uleiul si continua sa framânti pâna când aluatul nu se mai lipeste de mâini. Acopera-l apoi cu un prosop si lasa-l la dospit pâna când îsi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul a dospit suficient, pune-l pe masa unsa cu putin ulei, îl framânti din nou ca sa iasa aerul, apoi îl...
Reţetă de pe retete.eva.ro
5-6 cepe, 1-2 linguri patrunjel tocat, 1 telina, 1/2 kg orez, 1 pahar ulei, 3 cartofi, 1 pahar suc rosii, 100 gr. ciuperci, 4 oua, piper, sare Mod de preparare: Se taie ceapa marunt si se caleste. Se adauga morcovul, telina si cartofii, toate tocate marunt. Se prajesc. Se sting cu apa. Se lasa la fiert 20 min. Orezul se fierbe separat. Dupa ce s-au fiert legumele se adauga ciupercile si se mai dau intr-un clocot. Legumele si orezul se scurg de apa. Se iau cele 4 oua si se bat. Se amesteca cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O compozitie proaspata si vegetariana, pastele primavera (primavara, in italiana) au aparut in comunitatea italienilor din New York in secolul XX si se presupune ca sunt inspirate din orecchiette con cime di rapa sau orechiette allorto. Exista multe si variate retete de paste primavera, unele baza de sos Alfredo , altele simple, unele cu ansoa, altele fara. Practic, nu exista o reteta universal acceptata insa, este obligatoriu ca pastele primavera sa contina legume verzi (si de alte...
Reţetă de pe www.cevabun.ro