Cauta in 21.308 retete

Cocktailuri non-alcoolice pentru o vara cu savoare!

Vara este sezonul vacantelor, al petrecerilor cu prietenii, al distractiei la malul marii si al...bauturilor racoroase!

Daca esti o admiratoare a cocktailurilor, dar in acelasi timp ai si grija de sanatatea ta, probabil ca vei alege o bautura non-alcoolica atunci cand te afli cu prietenii intr-un club sau la o terasa. Ce te faci insa daca iti doresti acelasi tip de bautura si acasa? Simplu: iti prepari singura un cocktail, pe baza retetelor pe care ti le oferim.

Din dorinta naturala de a experimenta noi gusturi, oamenii amesteca bauturile de secole intregi, realizand tot mai multe combinatii intre diferite licori, sucuri sau siropuri.

In functie de ceea ce inspira ingredientele folosite, bauturile de tip cocktail capata nume dintre cele mai ciudate, incitante sau amuzante (vezi deja celebrele "Bloody Mary", "Virgin Mary", "Pina Colada", "Marguerita", "Cosmopolitan" sau "Sex on the beach").

Vara, in schimb, preferintele difera de restul anului in ceea ce priveste continutul unui cocktail. Caldura excesiva ne determina sa evitam pe cat posibil alcoolul, care favorizeaza deshidratarea organismului. Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca nu ne putem bucura de bauturi delicioase, interesant combinate, care ne vor crea impresia unui eveniment festiv ori de cate ori le vom savura.

Iata mai jos cateva retete de cocktailuri fara alcool, care se prepara usor si rapid. Piesele de rezistenta ale acestor bauturi sunt fructele - nici ca se putea mai gustos si mai sanatos!

Cocktail "Afterglow"
Cocktail "Jungle"
Cocktail "AdiGole"

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod