PRAJITURA CU VISINE
Ingrediente
500 GR visine fara simburi,5 oua, 2 linguri ulei, 8 linguri apa , 200 gr faina, 200 g zahar tos. O tava medie
Mod de preparare
Se scot sîmburii de la vișine . Se separă gălbenușul de albuș la 5 ouă . Gălbenușurile se amestecă bine cu 8 linguri de apă fierbinte și 2 de ulei. Albușurile se bat spumă și se adaugă prin amestecare 200 g de zahăr. Acum se unesc cele două amestecuri și se omogenizează punînd și 200 g de făină. Se toarnă aluatul, care are consistența unei mămăligi subțiri în tava tapetată cu folie unsă cu ulei (să nu se lipească). Se plasează uniform pe suprafață vișinele fără sîmburi și stoarse ușor. Se coace timp de 25-30 minute. Crește, dar vișinele trebuie să rămînă la suprafață.
Reteta trimisa de ruxandra1.