Nuca, ingredientul cheie al retetelor tale!
Daca esti incepatoare in ale bucatariei sau daca te afli in cautare de retete delicioase, ai venit la locul potrivit! Si asta deoarece astazi iti "prezentam" un ingredient care, desi ocolit in bucatariile multor gospodine, din cauza aportului caloric ridicat, este extrem de benefic sanatatii: miezul de nuca.
Nuca are o utilitate versatila in gastronomie, fiind un ingredient excelent atat pentru prajituri, cozonaci, paine, biscuiti, ciocolata sau inghetata, dar si pentru mancaruri rafinate. Fie ca folosesti miez de nuca intreg, zdrobit sau macinat, proaspat sau prajit, acesta confera o aroma speciala preparatelor tale.
In plus, nucile sunt foarte bogate in acizi grasi omega-3 si contribuie la scaderea colesterolului. De asemenea, un consum moderat de miez de nuca reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
Site-ul whfoods.com vorbeste pe larg despre efectele pozitive pe care o dieta in care nucile sunt prezente le poate avea asupra organismului nostru: nucile contribuie la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, dar si la intarirea sistemului imunitar.
Consumul de nuci este recomandat persoanelor care sufera de astm (datorita proprietatilor lor anti-inflamatorii), reumatism, dar si de anumite afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele si psoriazisul.
Mai mult decat atat, nuca este o sursa importanta de fibre, proteine, grasimi, antioxidanti, minerale si vitamine, constituind o gustare excelenta. Avand in vedere faptul ca sunt foarte calorice, nu se recomanda ca nucile sa fie consumate in cantitati mari si nici ca supliment la regimul alimentar zilnic. In schimb, pot inlocui cu succes alimente bogate in grasimi saturate, cum ar fi carnea si branza.
Si, daca toate acestea nu te-au convins sa introduci nucile in alimentatia ta zilnica, iti oferim cateva retete delicioase, sanatoase si usor de preparat, in care ingredientul vedeta este miezul de nuca. Pofta buna!
Sandvis cu nuca si branza
Paste cu nuca si gorgonzola
Salata cu nuca, mar si portocala
Nuci caramelizate
Nuca are o utilitate versatila in gastronomie, fiind un ingredient excelent atat pentru prajituri, cozonaci, paine, biscuiti, ciocolata sau inghetata, dar si pentru mancaruri rafinate. Fie ca folosesti miez de nuca intreg, zdrobit sau macinat, proaspat sau prajit, acesta confera o aroma speciala preparatelor tale.
In plus, nucile sunt foarte bogate in acizi grasi omega-3 si contribuie la scaderea colesterolului. De asemenea, un consum moderat de miez de nuca reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
Site-ul whfoods.com vorbeste pe larg despre efectele pozitive pe care o dieta in care nucile sunt prezente le poate avea asupra organismului nostru: nucile contribuie la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, dar si la intarirea sistemului imunitar.
Consumul de nuci este recomandat persoanelor care sufera de astm (datorita proprietatilor lor anti-inflamatorii), reumatism, dar si de anumite afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele si psoriazisul.
Mai mult decat atat, nuca este o sursa importanta de fibre, proteine, grasimi, antioxidanti, minerale si vitamine, constituind o gustare excelenta. Avand in vedere faptul ca sunt foarte calorice, nu se recomanda ca nucile sa fie consumate in cantitati mari si nici ca supliment la regimul alimentar zilnic. In schimb, pot inlocui cu succes alimente bogate in grasimi saturate, cum ar fi carnea si branza.
Si, daca toate acestea nu te-au convins sa introduci nucile in alimentatia ta zilnica, iti oferim cateva retete delicioase, sanatoase si usor de preparat, in care ingredientul vedeta este miezul de nuca. Pofta buna!
Sandvis cu nuca si branza
Paste cu nuca si gorgonzola
Salata cu nuca, mar si portocala
Nuci caramelizate