Nuci caramelizate
O gustare excelenta, care va face deliciul celor mici si celor mari!
1 1/2 cana cu zahar
1/2 cana cu miere
230 g nuci intregi
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 varf de sare
1. Intr-o tigaie medie, amesteca zaharul, mierea si sarea. Lasa vasul pe foc, sa fiarba, fara sa amesteci, pana cand observi ca o cantitate mica de amestec formeaza o bila dura in momentul in care este aruncata in apa rece.
2. Indeparteaza vasul de pe aragaz si incorporeaza nuca si esenta de vanilie. Amesteca pana cand compozitia se ingroasa si devine cremoasa. Lasa compozitia sa se raceasca treptat.
3. Toarna apoi compozitia pe hartie cerata. Cu ajutorul a doua furculite, separa nucile caramelizate.
Ingrediente si cantitati:
1 1/2 cana cu zahar
1/2 cana cu miere
230 g nuci intregi
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 varf de sare
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie medie, amesteca zaharul, mierea si sarea. Lasa vasul pe foc, sa fiarba, fara sa amesteci, pana cand observi ca o cantitate mica de amestec formeaza o bila dura in momentul in care este aruncata in apa rece.
2. Indeparteaza vasul de pe aragaz si incorporeaza nuca si esenta de vanilie. Amesteca pana cand compozitia se ingroasa si devine cremoasa. Lasa compozitia sa se raceasca treptat.
3. Toarna apoi compozitia pe hartie cerata. Cu ajutorul a doua furculite, separa nucile caramelizate.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de creveti cu telina
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de pepene rosu
- Salata de rosii dulce-acrisoara