Cauta in 21.052 retete

Nuci caramelizate

O gustare excelenta, care va face deliciul celor mici si celor mari!

Ingrediente si cantitati:


1 1/2 cana cu zahar
1/2 cana cu miere
230 g nuci intregi
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 varf de sare

Mod de preparare:


1. Intr-o tigaie medie, amesteca zaharul, mierea si sarea. Lasa vasul pe foc, sa fiarba, fara sa amesteci, pana cand observi ca o cantitate mica de amestec formeaza o bila dura in momentul in care este aruncata in apa rece.

2. Indeparteaza vasul de pe aragaz si incorporeaza nuca si esenta de vanilie. Amesteca pana cand compozitia se ingroasa si devine cremoasa. Lasa compozitia sa se raceasca treptat.

3. Toarna apoi compozitia pe hartie cerata. Cu ajutorul a doua furculite, separa nucile caramelizate.

Comentarii (5)

  • valy  pe 14 oct 2009, 20:07
    nuci caramelizate

    cum adik nuci intregi???????

  • zdhb  pe 12 feb 2010, 14:58
    esti cu capul

    adica cu coaja cu tot....

  • dragos  pe 15 apr 2010, 17:45
    explicatie

    se refera ca nucile nu sunt rupte sau faramitate. se pun miejii intregi.....

  • claude  pe  8 oct 2010, 15:09
    poza

    ce e chestia din poza ca mai contine ceva dar nu imi dau seama ce..

  • Cristi  pe 30 ian 2011, 10:58
    Nu se pun miejii cu coaja

    zdhb, tu esti cu capul... se pun miejii intregi, iar in poza este cu foietaj, cum se serveste la restaurant

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod