Cauta in 21.308 retete

Gateste excelent, folosind ingrediente eco!

Auzim tot mai multe despre produsele incadrate curentului "eco". Mobila eco, haine eco, cosmetice eco, produse de curatat eco, chiar si carti eco... Pentru a ne schimba, insa, stilul de viata, atat de afectat de poluare, stres si aditivi, este necesar sa pornim de la alimentatie.

Nu este musai sa locuiesti intr-o zona rurala, pentru a te bucura de fructe, legume sau produse animale organice. Odata cu aparitia si in marile orase a magazinelor alimentare cu produse ecologice, fiecare dintre noi are la indemana produse sanatoase, care nu-i vor pune in pericol sanatatea.

Cum diferentiem produsele ecologice de celelalte, rafinate, existente pe piata? "Produsele ecologice, prin ingredientele continute sau procedeul de fabricatie, nu contin aditivi sau conservanti, avand un termen de valabilitate mult mai scazut decat celelalte produse din comert.", ne-a explicat Claudia Stan, asistenta al unuia dintre magazinele lantului Naturalia.

Printre cele mai cautate alimente ecologice se numara, in aceasta perioada, painea si produsele de panificatie, cum sunt chiflele sau cornurile, dar si cozonacii fabricati din grau natural, produsele de patiserie, precum placinta cu mere, saratelele, corabioarele sau prajiturile, preparate din faina integrala, nerafinata, oua si branza naturale sau zahar brun, cum sunt cornuletele cu nuca, negresele sau pricomigdalele.

"Painea, de exemplu, contine faina integrala, recunoscuta pentru continutul sau de fibre, proteine si aminoacizi.", a subliniat Claudia Stan.

Datorita faptului ca sunt preparate numai din ingrediente naturale, fara agenti industriali de ingrosare sau afanare, alimentele ecologice au un termen de valabilitate scazut - 2-3 zile maxim in cazul painii si 4-5 zile in cazul cozonacilor, de exemplu.

Aceste produse sunt recomandate si potrivite pentru consum la orice varsta, insa "mai ales de catre cei mici, deoarece sunt foarte sanatoase si le pot dezvolta un obicei sanatos de alimentatie de la o varsta frageda.", afirma Claudia Stan.

Daca pentru tine sanatatea reprezinta o preocupare constanta si doresti sa ai controlul asupra alimentatiei tale si a intregii familii, iti recomand cateva retete foarte gustoase, pregatite numai din ingrediente ecologice, de calitate:

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod