Cauta in 21.294 retete

Salata cu ou si avocado

Pregateste aceasta salata ca antreu, pentru o cina alaturi de familie. Ii vei impresiona placut pe cei prezenti!

Ingrediente si cantitati:

2 oua fierte, tari, taiate felii
2 linguri cu maioneza preparata in casa, din ingrediente naturale
1/2 de ceapa mica, taiata marunt
1 lingurita cu busuioc proaspat
6-8 rosii cherry, taiate in sferturi
1/2 de avocado, taiat felii fine
1 ceasca cu varza rosie sau verde, taiata fin
sare de mare
piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare:

1. Amesteca ouale, maioneza, ceapa si busuiocul intr-un vas, apoi adauga sare si piper, dupa gust. Pune in vas si rosiile taiate, amestecand totul pana la omogenizare.
2. Pune varza in centrul unui bol pentru salata. Adauga deasupra feliile de avocado si pe lateral salata cu ou. Se serveste imediat.

Comentarii (6)

  • Thea  pe  6 ian 2009, 15:57
    avocado

    Pentru mine fructele exotice sunt o curiozitate.Le-am incercat.cred,pe toate.Dar avocado am inteles ca nu este un fruct.Nu se fierbe?Asa crud nu este bun.Sau poate trebuie sa fie foarte copt...lasat ca bananele verzi....Ar fi foarte folositor un "serial"despre fructele(legumele)exotice cum se "prepara" cum se mananca si mai ales ce se mananca la ele.Amuzant este ca o prietena a cumparat rodii si a aruncat "semintele"iar restul la ce mai era bun?

  • erika  pe  1 feb 2009, 21:12
    avocado

    avocado e o leguma care mie imi place foarte mult o mananc cu salata verde , trebuie sa fie copt bine ,iar despre rodie la fel imi place foarte mult acei samburi se mananca este practic fructul propriu-zis

  • niko  pe  8 feb 2009, 13:54
    avocado

    ce aveti oameni buni? nu stiti ca avocado este un fruct la fel ca si mango! de unde ideea traznita ca e leguma? si ca orice fruct se consuma crud!trebuie sa fie ff copt atunci cand il consumati cel mai bun e atunci cand are coaja de culoare neagra ,se taie in 2 se scoate samburele si se pune sos de vinegrete e un deliciu, asa se consuma in franta!

  • anne  pe 20 mar 2009, 21:43
    avocado

    eu il incerc daca e copt pipaindu-l, daca e moale ( consistenta de intins pe paine, e copt) il intind pe paine si pun sare, piper ,il mananc gol si atunci adaug si maioneza, sau fac salata de avocado il pisez, ca un piure si adaug miere sa nu oxideze.

  • adelina  pe 12 dec 2009, 22:51
    avocado

    e o porcarie dezgustataoare!!!!!!nu e bun de nimik intr-un cuvant,nici de dat la porci!!!!!!!!!!!!!!

  • stefana  pe 24 sep 2010, 11:13
    avocado

    Prima data cand am mancat nu mi-a transmis nimic ca si gust, aroma, etc... Mai tarziu, vazand ca toti cei din jurul meu il adora am incercat din nou si... mi-a placut. Acum pot sa spun ca este printre fructele mele preferate si nu pierd nicio ocazie de-al avea pe masa. Il mananc cel mai des pe paine neagra, prajita, cu lamaie! Pentru mine e un deliciu!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod