Cauta in 21.435 retete

Suntem sclavele delicioasei cafele...

"Cafeaua trebuie sa fie neagra ca noaptea, tare ca moartea si dulce ca iubirea", spune un vechi proverb turcesc. Si daca Orientul a fost cel care a popularizat consumul de cafea, in calitate de desfatare a trupului si a sufletului, Occidentul nu a ezitat sa-i urmeze exemplu. Astazi varietatile si specialitatile pe baza de cafea pot fi regasite in orice restaurant, bar sau pub, este nelipsita din casa oricarui cafegiu si majoritatea dintre noi nu putem "functiona" de la prima ora a diminetii fara "licoarea" bruna.

Acesta este insa motivul pentru care cafeaua a fost imediat catalogata drept "drog", iar consumul ei in cantitati mari a fost interzis de catre medici. Insa, daca nu exagerezi si nu faci excese, acest "drog" reduce riscul aparitiei bolii Parkinson, a diabetului si a cancerului de colon. In plus, te ajuta sa te concentrezi mai usor cand ai un proiect important de rezolvat si te scapa de durerile de cap.

Nu putem trece cu vederea insa (si nici cu papilele gustative) aroma delicioasa a cafelei proaspat macinata - este inconfundabila si ne invioreaza instantaneu! Cafeaua este o baza excelenta pentru cele mai bune bauturi si deserturi, de la cele mai simple, pana la cele mai complicate, adevarate creatii de arta culinara.

Iubitorii de cafea sunt astazi rasfatati la maxim cu diverse sortimente si combinatii: de la simpla cafea la filtru, pana la specialitati din cafea cu diferite arome, servite in combinatie cu frisca sau alcool. Ne sunt binecunoscute astfel cafeaua cu crema de ciocolata, capuccino, caffe latte, racorosul frappe, cafeaua turceasca, cafeaua Irish, cafeaua Thai cu gheata, cafeaua vietnameza, cafeaua cu vanilie sau scortisoara sau espresso-ul Melya.

Daca doresti sa te convingi singura de deliciul preparatelor din cafea, poti incerca retetele Eva - usor de pregatit si deosebit de gustoase!

Retete pe baza de cafea

Un articol de Claudia Ariton

Comentarii (2)

  • Daena  pe 27 sep 2008, 20:59
    Cafea, avantaj sau dezavantaj?

    De ce sa te simti frustrat ca mai servesti cafea sau sclav? mai bine sa te simti regina ca stii sa iti oferi ce este mai bun pe lume, pentru ca asta meriti. O cafea pentru Sanatate, cafeaua Gano. De exemplu, Supreno, este o combinatie intre Ginseng, Tongkat ALi si Ganodrma, aroma si savoare exotica perfecta...http://www.ganoterapia.ro/bautura-gano-supreno.html

  • dida  pe  2 apr 2009, 22:32
    schimb de pareri

    abia v-am descoperit si nu mai termin a ma minuna de cele descoperite.sunt incantata de sfaturile practice,retetele delicioase si multe altele pe care inca nu le-am descoperit dar sunt convinsa ca voi fi la fel de incantata. ne prind bine cat mai multe idei si sfaturi in aceesi masura .

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod