Tocanita de ciuperci portobello
O tocanita care se prepara rapid si care poate fi un excelent fel de mancare principal. Se serveste cu orez salbatic fiert sau piure de cartofi.
2 linguri ulei de masline
2 cani ceapa tocata
1 lingurita rozmarin uscat
1/4 lingurita ardei gras rosu, taiat fin
220 g (4 cani) ciuperci portobello, feliate
450 g (5 cani) ciuperci champignon, feliate
1 cana apa
3 linguri pasta de tomate
1 lingurita otet de vin
3/4 cana apa sau supa de ciuperci
2 catei de usturoi, taiati fin
2 linguri patrunjel, proaspat tocat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
4 cani orez salbatic fiert
1. Intr-o tigaie de dimensiuni mari, incalzeste pe foc mediu o lingura cu ulei de masline. Adauga ceapa si rozmarinul si lasa-le la calit 12 minute sau pana cand ceapa devine aurie. Adauga ardeiul gras rosu, caleste-l, apoi indeparteaza vasul de pe foc.
2. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile portobello feliate si lasa-le la calit 5 minute. Adauga-le amestecului de ceapa.
3. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile champignon feliate si lasa-le la calit 5 minute.
4. Toarna amestecul de ceapa peste ciupercile champignon sote. Adauga o cana cu apa, apoi pasta de tomate, otetul de vin, apa sau supa de ciuperci si usturoiul - lasa totul la fiert 15 minute.
5. Adauga patrunjelul proaspat tocat, sarea si piperul.
6. Se serveste cu orez salbatic fiert.
Se obtin 4 portii.
Informatii nutritionale: 371 de calorii (23% din grasimi), grasimi - 9.5 g (grasimi saturate - 1.4 g, monosaturate - 6.1 g, polisaturate - 1.2 g), proteine - 10.4 g, carbohidrati - 65.9 g, fibre - 5.9 g, colesterol - 0.0 mg, fier - 3.7 mg, sodiu - 470 mg, calciu - 72 mg.
Ingrediente si cantitati:
2 linguri ulei de masline
2 cani ceapa tocata
1 lingurita rozmarin uscat
1/4 lingurita ardei gras rosu, taiat fin
220 g (4 cani) ciuperci portobello, feliate
450 g (5 cani) ciuperci champignon, feliate
1 cana apa
3 linguri pasta de tomate
1 lingurita otet de vin
3/4 cana apa sau supa de ciuperci
2 catei de usturoi, taiati fin
2 linguri patrunjel, proaspat tocat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
4 cani orez salbatic fiert
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie de dimensiuni mari, incalzeste pe foc mediu o lingura cu ulei de masline. Adauga ceapa si rozmarinul si lasa-le la calit 12 minute sau pana cand ceapa devine aurie. Adauga ardeiul gras rosu, caleste-l, apoi indeparteaza vasul de pe foc.
2. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile portobello feliate si lasa-le la calit 5 minute. Adauga-le amestecului de ceapa.
3. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile champignon feliate si lasa-le la calit 5 minute.
4. Toarna amestecul de ceapa peste ciupercile champignon sote. Adauga o cana cu apa, apoi pasta de tomate, otetul de vin, apa sau supa de ciuperci si usturoiul - lasa totul la fiert 15 minute.
5. Adauga patrunjelul proaspat tocat, sarea si piperul.
6. Se serveste cu orez salbatic fiert.
Se obtin 4 portii.
Informatii nutritionale: 371 de calorii (23% din grasimi), grasimi - 9.5 g (grasimi saturate - 1.4 g, monosaturate - 6.1 g, polisaturate - 1.2 g), proteine - 10.4 g, carbohidrati - 65.9 g, fibre - 5.9 g, colesterol - 0.0 mg, fier - 3.7 mg, sodiu - 470 mg, calciu - 72 mg.