Cauta in 21.294 retete

Supa vietnameza cu vaca

Se mai numeste "Pho Bo" si se poate spune ca este una din mancarurile traditionale vietnameze. In fapt, este o supa de vaca cu taietei. Nu se prepara greu, dar din caza dificultatilor de a gasi ingredientele traditionale, supa originala vietnameza este mult mai aromata. Ingredientele sunt pentru 4-6 portii.

Ingrediente: 500 de grame de carne slaba de vita, o bucata de ghimbir (de cinci centimetri), doua cepe mari (de preferat rosii), 2 bete de scortisoara, doua lingurite cu seminte de anason macinate, cateva cuisoare intregi (6-8), o lingurita cu boabe de piper negru, 300 de grame de taietei (eventual de orez). Pentru servit: o legatura de ceapa verde, o mana de frunze de coriandru, un castravete verde, doua limete si piper negru proaspat macinat.

Preparare:
Taie carnea de vaca in fasii subtiri si pune-le la fiert in apa cu sare. Dupa ce a dat un clocot-doua, apa se arunca, fasiile de carne se spala si se pun din nou la fiert. Fierbe carnea pana cand este foarte bine patrunsa.

Cand carnea este moale si frageda, adauga ceapa tocata marunt, ghimbirul ras prin razatoare, betele de scortisoara, boabele de piper, cuisoarele, toate acestea intregi, iar anasonul macinat. Fierbe carnea inca 10 minute. Pune o lingura-doua de ulei (reteta originala recomanda ulei de peste).

Se trece prin sita supa, se pastreaza doar carnea, iar restul ingredientelor se arunca. Pune din nou carnea pe foc in supa limpezita si completeaza cu apa supa pana la un litru si jumatate de lichid (este musai de pus si un cub, doua de concentrat de carne de vaca pentru gust).

Fierbe taieteii, toaca ceapa verde si coriandrul, taie castravetele in bucati mai grose si limele in doua.

Pune un ghem de taietei intr-un castron, bucatele de carne de vita, apoi cateva feliute de lamaie, cateva bucati de castravete si o lingura de ceapa verde, proaspat tocata (mare). Pune supa fierbinte peste toate acestea. Presara coriandru tocat, piper macinat proaspat si cateva picaturi de lamaie pentru ca toate aromele sa se accentueze si serveste imediat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod