Supa rece de castraveti si ierburi aromate
Ingrediente:
1 kilogram de castraveti, patru borcanele mici de iaurt (500 de grame in total), o canita de apa, doua-trei fire de usturoi verde, sucul de la o jumatate de lamaie, o legatura de tarhon, sare, piper, putin ulei de masline.
Preparare:
1. Pune continutul borcanelor de iaurt intr-un vas si bate-le bine cu teleul. Adauga sare si piper dupa gust si o canita de apa. Adauga si sucul de la jumatate de lamaie.
2. Taie bucati si pune intr-un blender castravetii ca sa ii transformi intr-o pasta suculenta.
3. Toaca marunt usturoiul, adauga putina sare si amesteca-l pana se inmoaie cu varful unei linguri de lemn. Pune usturoiul in iaurt.
4. Incinge o ligura de ulei intr-o tigaie si caleste cateva minute o legatura de tarhon taiat foarte fin.
5. Amesteca piureul de castraveti, iaurtul si tarhonul calit. Serveste supa dupa ce s-a racit bine.
1 kilogram de castraveti, patru borcanele mici de iaurt (500 de grame in total), o canita de apa, doua-trei fire de usturoi verde, sucul de la o jumatate de lamaie, o legatura de tarhon, sare, piper, putin ulei de masline.
Preparare:
1. Pune continutul borcanelor de iaurt intr-un vas si bate-le bine cu teleul. Adauga sare si piper dupa gust si o canita de apa. Adauga si sucul de la jumatate de lamaie.
2. Taie bucati si pune intr-un blender castravetii ca sa ii transformi intr-o pasta suculenta.
3. Toaca marunt usturoiul, adauga putina sare si amesteca-l pana se inmoaie cu varful unei linguri de lemn. Pune usturoiul in iaurt.
4. Incinge o ligura de ulei intr-o tigaie si caleste cateva minute o legatura de tarhon taiat foarte fin.
5. Amesteca piureul de castraveti, iaurtul si tarhonul calit. Serveste supa dupa ce s-a racit bine.