Supă Minestrone
Încearcă această supă deasă delicioasă, nelipsită de pe mesele italienilor, dar nu la fel de populară precum celebrele paste. Iată cum să o prepari:
Ingrediente
1 cană şi jumătate de boabe fierte de fasole albă
2 litri de supă clară de pui sau vită
2 tije de ţelină
3 cepe
un sfert de varză medie
3 morcovi
2 căţei de usturoi
2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat
1 foaie de dafin
1 cană cu paste fierte
sare
parmezan ras
Mod de preparare
Dificultate: medie · Nr. porţii: 6
Taie legumele cubuleţe.
Toacă mărunt varza.
Pune-le la fiert, împreună cu frunzele de dafin, în supa clocotită.
Adaugă sare după gust.
Lasă la fiert 30 de minute, apoi adaugă boabele de fasole şi pastele fierte.
Lasă să mai dea în câteva clocote apoi ia oala de pe foc şi adaugă pătrunjelul tocat.
Se serveşte cu parmezan ras presărat deasupra.