Supă de spanac
Iată o supă perfectă pentru aceste zile de toamnă.
Ingrediente:
500 grame spanac
1 ceapă
2 căţei de usturoi
250 g smântână
50 ml ulei
1 lingură făină albă
sare
piper
Mod de preparare
Spanacul se curăţă, se opăreşte, se scurge, se taie fideluţe şi se pune la fiert în aproximativ 2 litri de apă. Într-o tigaie, ceapa tocată mărunt se căleşte 2-3 minute în ulei, după care se adăugă făina, se rumeneşte puţin, apoi se pune în oala cu spanac. Totul se fierbe la foc mic timp de 30 de minute, după care se adaugă usturoiul dat prin răzătoarea mică.
Se potriveşte supa de sare şi piper, se ia oala de pe foc şi se pune smântâna, amestecând.
Ingrediente:
500 grame spanac
1 ceapă
2 căţei de usturoi
250 g smântână
50 ml ulei
1 lingură făină albă
sare
piper
Mod de preparare
Spanacul se curăţă, se opăreşte, se scurge, se taie fideluţe şi se pune la fiert în aproximativ 2 litri de apă. Într-o tigaie, ceapa tocată mărunt se căleşte 2-3 minute în ulei, după care se adăugă făina, se rumeneşte puţin, apoi se pune în oala cu spanac. Totul se fierbe la foc mic timp de 30 de minute, după care se adaugă usturoiul dat prin răzătoarea mică.
Se potriveşte supa de sare şi piper, se ia oala de pe foc şi se pune smântâna, amestecând.