Supa de pui cu taitei si porumb
Suntem in plin sezon de pregatire a conservelor pentru iarna, a sosurilor de legume, dar si in plin anotimp al racelii si al nasului rosu din cauza frigului... Pe asa o vreme, se impune un ceai sau o supa fierbinte, apetisanta si consistenta. Nimic mai bun decat o supa de pui cu taitei si porumb, pentru care nu trebuie sa pierzi o dupa-amiaza intreaga in bucatarie, ci doar 40-50 de minute, timp mai mult decat suficient pentru ca toate legumele si aromele sa se patrunda. De acum, poti infrunta frigul cu o "arma"... gustoasa! Pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 4 persoane:
900 ml supa de legume sau de pui;
1 piept de pui dezosat si fara pielita (aproximativ 175 g);
1 lingurita ghimbir proaspat tocat;
1 catel de usturoi, tocat fin;
50 g orez sau taitei;
2 linguri porumb congelat sau din conserva;
2-3 ciuperci, feliate subtire;
2 cepe noi, tocate marunt;
2 lingurite sos de soia;
frunze de menta sau de busuioc, pentru ornare;
putin chilli (optional), pentru servire;
sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Toarna supa de pui sau de legume intr-o oala, dupa care adauga pieptul de pui, ghimbirul si usturoiul. Lasa supa la fiert si, dupa primul clocot, lasa focul mic si acopera partial oala, cu un capac. Compozitia se lasa pe foc mic timp de 20 de minute, pana cand puiul se fierbe si se fragezeste. Scoate carnea pe o farfurie si taie pieptul in bucati care sa poata fi mancate dintr-o inghititura.
2. Pieptul de pui taiat cuburi se pune din nou in oala cu supa, impreuna cu taiteii, porumbul, ciupercile, jumatate din ceapa tocata si sosul de soia. Dupa ce legumele s-au fiert bine, toarna compozitia in doua vase, iar pe deasupra presara restul de ceapa taiata marunt, frunzele de menta sau de busuioc, precum si putin chilli, dupa gust. Supa se serveste cu cateva picaturi de sos de soia turnate in farfurie.
O supa vegetariana?
Da, aceasta reteta se poate transforma cu usurinta intr-una vegetariana - pieptul de pui se inlocuieste cu 175 g de tofu taiat cubulete, lasat la fiert timp de 5 minute, dupa care se adauga restul ingredientelor, dupa cum se mentioneaza mai sus.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de fierbere: 30 de minute.
O portie contine: 217 kcalorii, 26.0 g proteine, 26.0 g carbohidrati, 2.0 g grasimi, 0.4 g grasimi saturate, 0.6 g fibre, 1 g zahar, 2.52 g sare.
Ingrediente si cantitati pentru 4 persoane:
900 ml supa de legume sau de pui;
1 piept de pui dezosat si fara pielita (aproximativ 175 g);
1 lingurita ghimbir proaspat tocat;
1 catel de usturoi, tocat fin;
50 g orez sau taitei;
2 linguri porumb congelat sau din conserva;
2-3 ciuperci, feliate subtire;
2 cepe noi, tocate marunt;
2 lingurite sos de soia;
frunze de menta sau de busuioc, pentru ornare;
putin chilli (optional), pentru servire;
sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Toarna supa de pui sau de legume intr-o oala, dupa care adauga pieptul de pui, ghimbirul si usturoiul. Lasa supa la fiert si, dupa primul clocot, lasa focul mic si acopera partial oala, cu un capac. Compozitia se lasa pe foc mic timp de 20 de minute, pana cand puiul se fierbe si se fragezeste. Scoate carnea pe o farfurie si taie pieptul in bucati care sa poata fi mancate dintr-o inghititura.
2. Pieptul de pui taiat cuburi se pune din nou in oala cu supa, impreuna cu taiteii, porumbul, ciupercile, jumatate din ceapa tocata si sosul de soia. Dupa ce legumele s-au fiert bine, toarna compozitia in doua vase, iar pe deasupra presara restul de ceapa taiata marunt, frunzele de menta sau de busuioc, precum si putin chilli, dupa gust. Supa se serveste cu cateva picaturi de sos de soia turnate in farfurie.
O supa vegetariana?
Da, aceasta reteta se poate transforma cu usurinta intr-una vegetariana - pieptul de pui se inlocuieste cu 175 g de tofu taiat cubulete, lasat la fiert timp de 5 minute, dupa care se adauga restul ingredientelor, dupa cum se mentioneaza mai sus.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de fierbere: 30 de minute.
O portie contine: 217 kcalorii, 26.0 g proteine, 26.0 g carbohidrati, 2.0 g grasimi, 0.4 g grasimi saturate, 0.6 g fibre, 1 g zahar, 2.52 g sare.