Supă de conopidă cu brânză
Conopida este un aliment anticancerigen, care ajută la detoxifierea organismului. Unde mai pui că are un gust delicios, indiferent de modul de preparare? Dacă în alte ţări conopida este consumată şi crudă, noi o savurăm după ce o fierbem sau o murăm. Profită de sezon, când găseşti oriunde conopidă şi alege să mănânci sănătos! Supa de conopidă, este ideală pentru femeile care vor să slăbească. Este şi foarte uşor de preparat.
Ingrediente
1 conopidă mare
3 linguri de unt
1 ceapă mare tăiată mărunt
3 ceşti de lapte
brânză parmezan
pătrunjel
o ceaşcă de iaurt
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 min
Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă cu sare, până când se înmoaie, după care se scurge. În acelaşi timp, pui untul într-o tigaie, la foc mic. Adaugi peste el ceapa mărunţită şi laşi câteva minute pe foc, amestecând continuu. Mai apoi, torni cele 3 ceşti de lapte lent şi amesteci, urmate de ceaşca de iaurt. Acum ia jumătate de conopidă şi toac-o mărunt, pentru o obţine o cremă de conopidă. Adaugă peste ea amestecul din tigaie şi o anumită cantitate de apă fierbinte, în funcţie de gusturile tale. Lasă totul la fiert 5 minute, cu capac peste cratiţă. Adaugă, mai apoi bucheţelele de conopidă rămase. la final, garniseşte cu pătrunjel şi brânză parmezan.