Cauta in 21.294 retete

Supă de conopidă cu brânză

Conopida este un aliment anticancerigen, care ajută la detoxifierea organismului. Unde mai pui că are un gust delicios, indiferent de modul de preparare? Dacă în alte ţări conopida este consumată şi crudă, noi o savurăm după ce o fierbem sau o murăm. Profită de sezon, când găseşti oriunde conopidă şi alege să mănânci sănătos! Supa de conopidă, este ideală pentru femeile care vor să slăbească. Este şi foarte uşor de preparat.

Ingrediente

1 conopidă mare
3 linguri de unt
1 ceapă mare tăiată mărunt
3 ceşti de lapte
brânză parmezan
pătrunjel
o ceaşcă de iaurt

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 min

Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă cu sare, până când se înmoaie, după care se scurge. În acelaşi timp, pui untul într-o tigaie, la foc mic. Adaugi peste el ceapa mărunţită şi laşi câteva minute pe foc, amestecând continuu. Mai apoi, torni cele 3 ceşti de lapte lent şi amesteci, urmate de ceaşca de iaurt. Acum ia jumătate de conopidă şi toac-o mărunt, pentru o obţine o cremă de conopidă. Adaugă peste ea amestecul din tigaie şi o anumită cantitate de apă fierbinte, în funcţie de gusturile tale. Lasă totul la fiert 5 minute, cu capac peste cratiţă. Adaugă, mai apoi bucheţelele de conopidă rămase. la final, garniseşte cu pătrunjel şi brânză parmezan.

Comentarii (3)

  • adriana  pe  4 oct 2011, 16:56
    unde e laptele in supa din imagine?

    Poza din imagine nu are nici o legatura cu reteta. Unde este albul dat de lapte, iaurt? In plus, eu vad si niste morcovi portocalii in supa aia. Puteti fi macar atenti la ce imagini puneti pe site

  • marry  pe  8 oct 2011, 23:52
    prostii

    chiar asa!!!unde e lapticul si iaurtul??daca ar fi sa mancam dupa retetele astea,am muri de foame:))

  • andra  pe 18 ian 2012, 17:03
    reteta

    reteta e foarte gustoasa !!! poti respecta intocmai reteta sau o poti adapta dupa gusturile tale, adica sa mai adaugi legume in plus sau usturoi, smantana... ! nu trebuie sa fiti rele ! este o supa delicioasa si usoara pentru digestie !

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod