Supa cu galuste (si carne de pui)
Cantitatile sunt pentru sase-opt portii.
Ingrediente: sase-opt aripioare de pui, o ceapa, trei morcovi, verdeata, doua oua, gris, sare.
Preparare: Taie carnea in bucati, pune-o la fiert si aduna spuma. Imediat ce carnea nu mai face spuma adauga ceapa si morcovul taiat in felii, potrivit de groase, pe lat. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute. Cand carnea si morcovul sunt bine fierte, scoate ceapa si potriveste supa de sare.
Prepara galustele: Bate bine cu furculita sau cu telul ouale intregi, apoi adauga in ploaie cinci linguri de gris si un praf de sare. Pune cu o lingurita aluatul de galuste in supa care clocoteste incet. Daca prima galusca pusa in supa se destrama, mai adauga putin gris in compozitia ramasa.
Acopera oala si lasa galustele sa clocoteasca in supa inca cinci minute. Adauga patrunjel proaspat si stinge focul. Pune peste supa jumatate de cana de apa rece, acopera si nu umbla la oala 30 de minute. Galustile se umfla si devin pufoase.
Ingrediente: sase-opt aripioare de pui, o ceapa, trei morcovi, verdeata, doua oua, gris, sare.
Preparare: Taie carnea in bucati, pune-o la fiert si aduna spuma. Imediat ce carnea nu mai face spuma adauga ceapa si morcovul taiat in felii, potrivit de groase, pe lat. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute. Cand carnea si morcovul sunt bine fierte, scoate ceapa si potriveste supa de sare.
Prepara galustele: Bate bine cu furculita sau cu telul ouale intregi, apoi adauga in ploaie cinci linguri de gris si un praf de sare. Pune cu o lingurita aluatul de galuste in supa care clocoteste incet. Daca prima galusca pusa in supa se destrama, mai adauga putin gris in compozitia ramasa.
Acopera oala si lasa galustele sa clocoteasca in supa inca cinci minute. Adauga patrunjel proaspat si stinge focul. Pune peste supa jumatate de cana de apa rece, acopera si nu umbla la oala 30 de minute. Galustile se umfla si devin pufoase.