Supă-cremă de usturoi
Este un preparat originar din Austria, pe care trebuie să-l încerci! Ingredientele sunt pentru 4 porţii.
1 ceapă mare
1 căpăţână de usturoi
1 litru supă de legume
2 linguri de făină albă
300 g de smântână
1 lingură de suc de lămâie
1 linguriţă oregano
4 linguri de caşcaval ras
sare, piper
crutoane
Taie ceapa şi usturoiul foarte mărunt şi căleşte tot în ulei sau unt până devin aurii. Adaugă supa de legume, smântâna şi făina. Amestecă totul bine şi lasă să fiarbă 20 de minute.
La sfârşit adaugă sarea, piperul şi zeama de lămâie. Când serveşti cald adaugă crutoanele, caşcavalul şi oregano. Pentru un plus de gust, poţi presăra şi nucşoară.
Poftă bună!
Ingrediente
1 ceapă mare
1 căpăţână de usturoi
1 litru supă de legume
2 linguri de făină albă
300 g de smântână
1 lingură de suc de lămâie
1 linguriţă oregano
4 linguri de caşcaval ras
sare, piper
crutoane
Mod de preparare
Taie ceapa şi usturoiul foarte mărunt şi căleşte tot în ulei sau unt până devin aurii. Adaugă supa de legume, smântâna şi făina. Amestecă totul bine şi lasă să fiarbă 20 de minute.
La sfârşit adaugă sarea, piperul şi zeama de lămâie. Când serveşti cald adaugă crutoanele, caşcavalul şi oregano. Pentru un plus de gust, poţi presăra şi nucşoară.
Poftă bună!