Supă-cremă de porumb
Este o reţetă chinezească pe care trebuie să o încerci! Ingredientele sunt pentru 4 porţii.
4 căni de supă de pui
1 cană şi jumătate de boabe de porumb
1/2 linguriţă de zahăr
2 linguri de vin de orez chinezesc
o cană mică plină de creveţi (fierţi sau din conservă) sau bucăţele de şunculiţă
1/2 lingură de amidon de porumb dizolvat în 2 linguri de apă
2 albuşuri bătute
1/2 lingură de ulei de susan
3 cepe verzi, tocate fin
sare
piper
În supa de pui fiartă se adaugă porumbul şi fierbi totul 5 minute. Adaugi creveţii/şunca, vinul, zahărul, sarea şi piperul şi mai fierbi totul încă 4 minute. Dizolvi amidonul în apă şi-l adaugi în supă, amestecând incontinuu pentru a se îngroşa. Ia oala de pe foc şi adaugă albuşurile bătute amestecând continuu. Mai rămâne de adăugat uleiul de susan şi ceapa verde mărunt tocată. Supa-cremă de porumb se serveşte caldă.
Poftă bună!
Ingrediente:
4 căni de supă de pui
1 cană şi jumătate de boabe de porumb
1/2 linguriţă de zahăr
2 linguri de vin de orez chinezesc
o cană mică plină de creveţi (fierţi sau din conservă) sau bucăţele de şunculiţă
1/2 lingură de amidon de porumb dizolvat în 2 linguri de apă
2 albuşuri bătute
1/2 lingură de ulei de susan
3 cepe verzi, tocate fin
sare
piper
Mod de preparare:
În supa de pui fiartă se adaugă porumbul şi fierbi totul 5 minute. Adaugi creveţii/şunca, vinul, zahărul, sarea şi piperul şi mai fierbi totul încă 4 minute. Dizolvi amidonul în apă şi-l adaugi în supă, amestecând incontinuu pentru a se îngroşa. Ia oala de pe foc şi adaugă albuşurile bătute amestecând continuu. Mai rămâne de adăugat uleiul de susan şi ceapa verde mărunt tocată. Supa-cremă de porumb se serveşte caldă.
Poftă bună!