Supă cremă de conopidă
A venit primăvara, iar pieţele sunt pline de legume. Conopida este ideală pentru detoxifierea organismului, dar şi un aliment anticancerigen. De aceea, nu trebuie să vă lipsească din alimentaţie, mai ales în acest sezon.
Ingrediente
1 conopidă mare
1 morcov mare
1 ceapă
2 cartofi
2 caţei usturoi
2 fire ţelină (frunze)
sare, piper
puţin ulei
parmezan pentru servit
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Se desface conopida bucheţele. Se căleşte ceapa tocată, morcovul răzuit şi cartofii cubuleţe, în 2-3 linguri de ulei, până se înmoaie ceapa.
Se adaugă usturoiul strivit, sare, piper şi 4 căni cu apă. Se fierbe totul la foc mediu cam 10 minute de când începe apa să clocotească. Se adaugă conopida şi frunzele de ţelină, dacă mai e cazul mai adăugaţi puţină apă, cât să acopere conopida. Se fierbe la foc mediu, cam 20 minute, până fierbe conopida.
După fierbere, se mixează bine tot conţinutul. Supa cremă obţinută se serveşte cu parmezan presărat şi cu crutoane de pâine.