Supă cremă de cartofi cu şuncă
N-ai chef să petreci prea mult timp în bucătărie când ajungi seara acasă? Încearcă atunci o reţetă simplă şi delicioasă, cum este supa cremă de cartofi cu şuncă! Se prepară uşor şi o poţi consuma cu crutoane.
Ingrediente
3, 4 cartofi tăiaţi mărunt
100 g ţelină tocată
o ceapă mare tocată
1 linguriţă de pătrunjel uscat
400 g cani de lapte
250 g brânză rasă
200 g şuncă tăiată în cubuleţe
sare şi piper după gust
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Într-o oală se pun cartofii, ţelina, ceapa, pătrunjelul, sarea şi piperul. Peste legume se adaugă suficientă apă cât să le acopere. Totul se lasă la fiert până când legumele se înmoaie. Mai apoi, se adaugă laptele care a fost fiert în prealabil în alt vas. Se fierbe supa până când devine cremoasă, după care se adaugă brânza şi şunca. După ce brânza se topeşte supa este gata!