Supa crema de broccoli
Cunoscuta ca fiind o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C, bogata in fier si potasiu, broccoli este o leguma cu un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie.
Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. De aceea, merita sa incerci aceasta supa crema de broccoli, pentru ca este si foarte usor de pregatit.
1. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, iar dupa ce s-a incins, se adauga ceapa si telina si se calesc timp de 5 minute.
2. Adauga usturoiul feliat si mai lasa pe foc inca un minut.
3. Broccoli, macaroanele, supa, sarea si piperul se adauga continutului deja format si se aduce la fierbere, acoperindu-se cu un capac. Se lasa pe foc timp de 20 de minute, amestecandu-se din cand in cand.
4. Se subtiaza cu laptele degresat, condimentandu-se cu cimbru. Se mai pune pe foc inca 5 minute. Se poate servi fie calda, fie rece.
Fiecare portie contine aproximativ 150 de calorii, 10 g proteine, 21 g glucide, 4 g grasime, 1,5 mg colesterol si 770 mg sodiu.
Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. De aceea, merita sa incerci aceasta supa crema de broccoli, pentru ca este si foarte usor de pregatit.
Ingrediente si cantitati pentru 4 portii:
- 2 lingurite ulei de masline;
- 1 ceapa medie;
- 4 catei de usturoi feliati;
- 1 telina mijlocie;
- 2 cani supa de pui;
- 5 buchetele de broccoli tocate marunt;
- 1/4 cana macaroane;
- 1/2 lingurita sare;
- 1/4 lingurita piper;
- 1/2 cana lapte degresat;
- 1/2 lingurita cimbru.
Mod de preparare:
1. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, iar dupa ce s-a incins, se adauga ceapa si telina si se calesc timp de 5 minute.
2. Adauga usturoiul feliat si mai lasa pe foc inca un minut.
3. Broccoli, macaroanele, supa, sarea si piperul se adauga continutului deja format si se aduce la fierbere, acoperindu-se cu un capac. Se lasa pe foc timp de 20 de minute, amestecandu-se din cand in cand.
4. Se subtiaza cu laptele degresat, condimentandu-se cu cimbru. Se mai pune pe foc inca 5 minute. Se poate servi fie calda, fie rece.
Fiecare portie contine aproximativ 150 de calorii, 10 g proteine, 21 g glucide, 4 g grasime, 1,5 mg colesterol si 770 mg sodiu.