Reţetă de post: Supă franţuzească de ceapă
Găteşte un preparat gustos şi foarte uşor de pregătit care nu-ţi va răpi prea mult timp. Supa este sănătoasă şi foarte săracă din punct de vedere caloric. Poftă bună!
Ingrediente
500g ceapă(roşie şi albă)
1 litru de apă
1-2 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei de măsline
vin alb
parmezan (caşcaval)
zeamă de lămâie
sare şi piper
Mod de preparare
Se curaţă ceapa şi se taie mărunt. Se încinge uleiul şi se rumeneşte ceapa, până prinde culoare. Se adaugă zeama de lămâie, apa, sare şi piper. Se lasă la foc mic, circa o oră. La sfârşit, înainte cu câteva minute să opriţi focul, se adugă câteva linguri de vin alb. Se serveşte caldă, cu parmezan ras, presărat în farfurie. De asemenea, poate fi servită cu felii de pâine, prăjite, unse cu ulei de măsline şi usturoi pisat.