Reţetă de post: Ciorbă de verdeaţă
Dacă vrei o ciorbă răcoritoare şi proaspătă, numai bună pentru post, dar şi pentru dietă, încearcă ciorba de primăvară cu verdeaţă. Poţi pune orice tip de verdeaţă îţi place, de la ştevie, lobodă, spanac, frunze verzi de ceapă etc.
Ingrediente
2 l apă,
1 l borş,
o farfurie adâncă plină cu verdeaţă,
3 linguri orez,
1 linguriţă cu zahăr,
sare
Mod de preparare
Se pun la fiert într-o oală cu apă frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean, tăiate mărunt.
Se adaugă borşul strecurat, sarea, zahărul şi orezul ales şi spălat.
Se lasă să fiarbă.
Se serveşte simplă, iar dacă nu ţii post, o poţi drege cu un gălbenuş şi cu o lingură de smântână.