Postul Paştelui: Ciorbă de spanac cu cartofi şi aromă de usturoi
În postul Paştelui ai ocazia să testezi o mulţime de preparate delicioase, la care poate că nu te-ai fi gândit, dacă optai pentru reţete ce conţin alimente de provenienţă animală. În timpul postului, trebuie să încerci ciorba de spanac care este hrănitoare şi gustoasă!
Ingrediente
1 kg de spanac
1 ceapă
1 morcov
3 cartofi
4 căţei de usturoi
2 roşii
100 g de orez
o mână de frunze de pătrunjel
ulei, borş, sare şi piper, după gust
Mod de preparare
Dificultate: medie
Spală spanacul foarte bine şi pune-l la fiert aproximativ 15 minute. Mai apoi, ia-l de pe foc, strecoară-l şi taie-l mai mărunt. În cele 15 minute ai timp să căleşti ceapa, morcovul şi orezul. Mai apoi, în doi litri de apă, vei pune alimentele călite şi spanacul. Cartofii şi roşiile tăiate în cubuleţe se adaugă mai târziu în apa clocotindă. Când legumele sunt aproape fierte adaugă usturoiul tocat şi borşul, care a fiert în prealabil în alt vas. La final garniseşte cu frunzele de pătrunjel şi ia oala de pe foc. Ciorba este gata!