Cauta in 21.294 retete

Ciorbă de perişoare cu smântână

Pentru perişoare puteţi folosi carne tocată de porc, de vită sau amestec, dar e important ca aceasta să nu fie prea grasă.

Ingrediente

1 ceapă
3-4 morcovi
2 fire de pătrunjel
2 felii de ţelină
1 cartof
1 ardei
1 roşie
50 gr smântână
50 gr iaurt
piper
pătrunjel tocat
leuştean (opţional)
400 gr carne tocată
100 gr orez
2 ouă
sare

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 50 minute · Nr. porţii: 6

Spălăm, curăţăm şi tăiem în cubuleţe mici toate legumele. Călim ceapa, morcovii, firele de pătrunjel, ţelina şi ardeiul în puțin ulei, apoi turnăm apă peste legume, în funcţie de cantitatea pe care dorim s-o pregătim, și condimentăm cu sare şi piper după gust. Opțional, putem pune câteva frunze de leuştean. Când începe să fiarbă, adăugăm cartofii tăiați cubuleţe şi roşia decojită şi dată prin răzătoare. Lăsăm să mai fiarbă, iar până când legumele sunt aproape fierte, facem perișoarele: cu mâinile unse în puțin ulei, amestecăm 400 de grame de carne tocată cu 100 de grame de orez, sare și două ouă. Apoi le adăugăm în oală și lăsăm ciorba să fiarbă.
Verificăm dacă legumele și perișoarele sunt fierte şi luăm vasul de pe foc. Într-un vas amestecăm smântână cu iaurt, adăugăm câteva linguri din ciorbă, omogenizăm bine şi când ciorba s-a mai răcit, adăugăm amestecul. Deasupra presăram pătrunjel.
Ciorbă de perişoare cu smântână se consumă caldă, de preferat cu ardei iute.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod