Cauta in 21.052 retete

Ciorba de la Radauti

Se mai numeste si ciorba radauteana si este, oarecum, o ciorba de burta facuta cu piept de pui. Din cantitatile de mai jos ies sase-opt portii.

Ingrediente: un piept de pui fara piele, dar cu os, un morcov, o ceapa, o radacina de patrunjel, o telina mica, trei galbenusuri, 250 grame smantana (mai slaba), ardei iuti in otet, trei catei de usturoi, o lamaie.

Preparare:
-        Curata legumele si taie-le in bucati mari, mai putin ceapa pe care o lasi intreaga. Spala carnea. Pune totul in apa (4-5 litri) pe foc, 20-30 de minute, dupa ce incepe sa fiarba. Alege bine spuma.
-        Dupa ce legumele si puiul s-au fiert, scoate-le pe o farfurie. Arunca ceapa. Strecoara zeama si pune supa intr-o oala curata. Taie fisii (ca bucatile de carne de burta) puiul si pune-l in supa. Striveste morcovul, telina si radacina de patrunjel cu furculita, foarte bine, si rastoarna totul in supa. Piseaza usturoiul cu un praf de sare foarte bine, pana se face o crema, si pune-l in supa (cat si daca iti place). Amesteca si lasa totul pe foc sa clocoteasca cateva minute. Potriveste de sare. Dupa gust, adauga unul-doi ardei iuti tocati fin si suc de lamaie.
-        Da oala deoparte. Amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron. Adauga incet patru-cinci polonice de supa amestecand ca sa nu se taie. Cand temperatura este apropiata de cea a supei, rastoarna totul in oala.
-        Presara patrunjel proaspat deasupra. Serveste cu ardei iuti si paine calda.

Comentarii (7)

  • ssamara20  pe  2 feb 2010, 16:41
    ...

    foarte buna ciorba de radauti! tocmai dupa ce am citit articolul am dat fuga in bucatarie si am pregatit-o! recomand sa puneti si un carto taiat cubelete, la sfarsit am calit putin morcov ras in ulei si am adaugat printr-o sita deasupra ciorbei ptr o culoare aurie! daca aveti putin ardei rosu in otet mege taiat foarte marunt (cam o lingura) si se poate acri si cu putin otet dupa gust! de asemene legumele le-am pisat (morcov,telina) si dau un aspect foarte placut! pofta buna!

  • INA  pe  9 feb 2010, 13:48
    Ciorba radauteana

    O ciorbita foarte buna pe care am descoperit-o cu 2 ani in urma ,la un restaurant din nordul Bucovinei.Este foarte buna si usor de preparat.Gustoasa si de recomandat tuturor.

  • lenuta  pe 18 aug 2010, 22:43
    ciorba de la radauti

    intr-adevar este o ciorba foarte buna;merita tot efortul

  • marius  pe 13 nov 2010, 14:27
    Ciorba delicioasa

    Ciorba delicioasa

  • IUSTIN P.  pe 19 feb 2011, 17:13
    Delicatesa

    Este cea mai buna ciorba din lume.Am mancat ciorba radauteana chiar in Radauti.Prietenii stiu de ce.......

  • anca  pe  6 mar 2012, 15:52
    ciorba radauteana si este, oarecum, o ciorba de burta facuta cu piept de pui

    Nu zic ca nu e buna da sa zici ca e" o ciroba de burta facuta cu piept de pui" e o prostie, doar pt ca e batuta cu ou si smantana e pui usturoi? Toate ciorbele "a la grec" se fac asa.In primul rand ciorba de burta e o specialitate care nu toti o pot manca tocmai pt ca are un gust specific e particolare e divina.Ma intreb cum pot fi unele persoane atat de ignorante in privinta retetelor culinare.

  • fery  pe 14 iun 2013, 12:58
    ciorbex radauteana

    ciorba nu este completa se razuie un morcovex se pune in tigaie cu 2 linguri de ulei se caleste apoi la sfarsit se pune peste ciorbex

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod