Ciorbă de cartofi cu tarhon
Tarhonul este o plantă aromată folosită de mult timp în bucătăria tradiţională românească pentru a oferi savoare preparatelor din carne de porc sau oaie. Dar gustul său aromat se potriveşte de minune şi pentru un preparat numai pe bază de legume. Încearcă ciorba de cartofi cu tarhon, o ciorbă perfectă pentru mesele în familie.
Ingrediente
2 cepe
jumătate de rădăcină de ţelină
1 ardei roşu
2 morcovi
4 cartofi
bulion de roşii după gust
tarhon uscat şi leuştean după gust
borş sau sare de lămâie după gust
sare după gust
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 1 oră
Ceapa, morcovul, ardeiul şi ţelina, tăiate în cubuleţe mici, se călesc timp de 5 minute într-o oală în care ai încins puţin ulei.
Se adaugă apoi apa şi sarea şi se lasă la fiert până legumele sunt aproape fierte.
După ce s-au fiert legumele, se adaugă bulionul, se lasă la fiert câteva minute, apoi se pun şi cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite ca mărime.
Se lasă pe foc până ce cartofii sunt fierţi, apoi se potriveşte de sare şi se adaugă sare de lămâie sau borş.
Înainte de a opri focul, se adaugă leuşteanul şi tarhonul.