Ciorbă de burtă moldovenească
Fie iubești ciorba de burtă, fie o urăști. Dacă te numeri printre fanii înfocați ai acestui preparat tradițional, iată o rețetă simplă, care te va ajuta să obții o ciorbă delicioasă. Poți folosi burta de vită prefiartă, pe care o găsești în supermarket, dar și burta crudă, caz în care vei fi nevoită să o fierbi cel puțin trei ore.
Ingrediente
1 kg burtă de vită prefiartă
1 morcov
2 cepe
1 păstârnac
3 gălbenușuri
o cutie de 400 grame de smântână
4 căţei usturoi
4 litri de apă
oţet
sare
Mod de preparare
Dificultate: medie
Burta prefiartă, tăiată în fâșii subțiri, se pune la fiert în apă cu puțină sare.
Se adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul tocate mărunt și se lasă la fiert până ce burta devine moale.
Când toate ingredientele s-au fiert, se pune usturoiul pisat, se adaugă sare și câteva linguri cu oțet, după gust, apoi se oprește focul.
Într-un vas mare se bat gălbenușurile de ou și smântâna, adaugându-se treptat câte un polonic de ciorbă fierbinte, amestecând continuu. Când amestecul de smântână este suficient de fierbinte, se adaugă în oala cu ciorbă și se amestecă bine timp de câteva minute.